Thuishuis Woerden officieel geopend

Thuishuis Woerden officieel geopend

Burgemeester Victor Molkenboer heeft zaterdagochtend het Thuishuis Woerden officieel geopend. Voor initiatiefnemer Jan Ruyten was het een bijzonder moment.

“Het is bijzonder dat we vandaag officieel het Thuishuis openen. Maar het is ook even slikken. We hebben er namelijk 13 jaar over gedaan om dit te realiseren hier.”

Het Thuishuis is een woonvorm voor ongeveer 7 alleenstaande ouderen, die niet alleen willen wonen. Zij kunnen in het Thuishuis samen wonen met leeftijdsgenoten.

In het Woerdense Thuishuis wonen 6 ouderen tussen de 62 en 85 jaar. Elke bewoner heeft een eigen woonruimte met woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. De bewoners delen samen de woonkeuken, hobbyruimte, logeerkamer en tuin. Indien nodig kunnen bewoners van het Thuishuis ondersteund worden door vrijwilligers, aangestuurd via de vrijwilligerscoördinator. “Huiselijkheid, gezelligheid, zelf- en samenredzaamheid staan voorop.”

Jan Ruyten hoopt naast Woerden ook in de omgeving Thuishuizen te openen.
“In Woerden staat het 4e Thuishuis in Nederland. Ik hoop dat Kamerik en Harmelen volgen. Het zou mooi zijn als er in de toekomst in iedere wijk een huis staat waar eenzame ouderen terecht kunnen.”

En dat is hard nodig want nu staan er al 30 mensen op de wachtlijst. “En dat worden er vast snel meer nu het huis officieel is geopend.”

Foto´s Alex de Kuijper