VEP – Hermes DVS 2-2

VEP – Hermes DVS  2-2

VEP zat waarschijnlijk al met de gedachten bij de nacompetitie anders kan het matige optreden tegen HermesDVS niet verklaard worden. Het team van trainer Edwin de Bruin leek nauwelijks gemotiveerd om in de laatste competitie-thuiswedstrijd het publiek nog wat te bieden. Het spel was mat en rommelig en hoewel VEP voldoende kansen kreeg om te winnen slaagde het daar niet in. Zelfs een 2-1 voorsprong, verkregen tien minuten voor tijd, werd nog knullig uit handen gegeven.

Tegenstander HermesDVS vocht voor de laatste kans want bij verlies zou de club zeker degraderen. De Schiedammers werkten dan ook hard maar kwamen gewoon kwaliteit tekort en ondanks dat het een puntje pakte bleek dat uiteindelijk niet voldoende en degradeerde het toch naar de 4e klasse.

VEP begon nog goed aan het duel. In de eerste twintig minuten was de thuisclub heer en meester en werden er enkele goede aanvallen opgezet. VEP was ook tweemaal dicht bij een doelpunt maar Tim Gras zag zijn schot op de paal belanden en Ian Zevenhoven raakte de lat. Na de goede beginfase werd het allemaal minder fraai en door een onoplettendheid in de VEP-defensie kwam Hermes zelfs op 0-1 toen de Schiedamse spits zich geen moment bedacht en de bal fraai in de bovenhoek schoot. VEP probeerde het daarna wel kreeg ook nog enkele goede mogelijkheden voor de pauze maar wist het niet te scoren.

Dat scoren lukte direct na de pauze wel. Martijn Jansen mocht op 20 meter van het doel een vrije trap nemen en omdat zowel de Schiedamse muur als de keeper verkeerd stonden was het voor de VEP-middenvelder een koud kunstje om de 1-1 aan te laten tekenen. De wedstrijd kabbelde daarna voort tot  tien minuten voor tijd VEP toch nog op voorsprong kwam. Uit een hoekschop kopte Robert van Oostwaard tegen de lat waarna Jeffrey van Kleef attent reageerde en de 2-1 binnen kopte. De winst leek daarmee binnen maar HermesDVS profiteerde toch nog in de slotfase van slap ingrijpen bij VEP en liet zowaar nog de 2-2 aantekenen. Martijn Jansen kreeg daarna vrij voor de Schiedamse-doelman nog een mogelijkheid maar hij schoot de bal te gehaast over, het bleef bij 2-2.

Trainer Edwin de Bruin na afloop : “Ik vond het qua resultaat teleurstellend zeker gezien het aantal kansen dat we kregen. Het eerste kwartier was goed met veel beweging maar slordig in de afronding. Bij die 0-1 grepen we niet resoluut in en daarna was het slecht tot de rust. Na de 1-1 sloop er toch weer gemakzucht in en zakte het niveau. Na de 2-1 moest Hermes komen en ontstond er veel ruimte maar in plaats van de voorsprong te verdedigen dachten de verdedigers er ligt veel ruimte dus we gaan naar voren en viel de organisatie weg waardoor Hermes ook nog eens gelijk kon maken. Ik hoop dat we van deze fouten leren want straks in de nacompetitie betekent dat gewoon uitschakeling. Zondag nog uit tegen ONA dat niet veilig is. Ik denk dat dat wel een wedstrijd wordt die qua sfeer, entourage en inzet vergelijkbar is met een nacompetitieduel, ik hoop dat we daar ons voordeel mee doen”.