VEP speelt gelijk tegen ASW 3 – 3

Mocht VEP nog de hoop gehad hebben om de ongenaakbare koploper XerxesDZB in te lopen, die hoop is na zondag definitief vervlogen. Xerxes won het uitduel bij Stolwijk met 0-4 en het verschil met nummer twee VEP is daardoor opgelopen tot negen punten.

VEP startte overrompelend aan het duel en zette ASW onmiddellijk met de rug tegen de muur. Na mogelijkheden voor Martijn Jansen en Ian Zevenhoven was het na vijf minuten al raak. Jeffrey van Kleef schoot een toegekende vrije trap dwars door de muur in het Waddinxveense doel; 1-0. VEP bleef aanvallen en met goed voetbal de tegenstander onder druk zetten en het deed er alles aan zo snel mogelijk afstand te nemen van ASW. Tegen de verhoudingen in kwam ASW echter na een kwartier spelen op 1-1 toen slordig balverlies en onvoldoende ongrijpen in de VEP-defensie werd afgestraft. VEP was even van slag maar herpakte zich weer in de loop van de eerste helft en ging op zoek naar de voorsprong. Nadat spits Jeroen van Wegen de bal tegen de onderkant van de lat had gekopt nam VEP toch weer de leiding. Enno Goeting draaide knap van zijn tegenstander weg en legde de bal prima terug op Ian Zevenhoven die de 2-1 kon binnenschieten. Ook daarna waren de beste mogelijkheden voor VEP maar de thuisclub vergat ASW al in de eerste helft op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Ook in het begin van de tweede had VEP de overhand en het kreeg na twee minten spelen al een uitstekende kans maar Robert van Oostwaard kopte de bal uit kansrijke positie over. Toch kwam VEP na een kwartier spelen op 3-1 toen Jeroen van Wegen op aangeven van Enno Goeting de bal hard achter de Waddinxveense doelman schoot. De wedstrijd leek daarmee gespeeld maar niets was minder maar. In plaats van de voorsprong te koesteren en vanuit een gesloten verdediging op zoek te gaan naar een hogere score viel bij VEP op onbegrijpelijk wijze de organisatie totaal weg en deden de meeste spelers maar wat. Dat VEP een leider mist in het veld die de pionnetjes op de juiste plaats kan zetten werd weer eens pijnlijk duidelijk. ASW wist niet wat het overkwam en maakte gretig gebruik van de door VEP geboden ruimte. Nadat de bezoekers al de paal geraakt hadden en uit kansrijke positie naast hadden geschoten kwam het halverwege de tweede helft toch op 3-2 toen een gemakkelijk gegeven strafschop werd benut. VEP probeerde het daarna wel, was dichtbij met een kopbal van Robert van Oostwaard tegen de lat en enkele hachelijke momenten voor het ASW doel maar het haalde nimmer meer het niveau van voor de rust en scoren lukte niet meer. ASW rook bloed, zocht met de snelle voorwaartsen de geboden ruimte en maakte optimaal gebruik van de desorganisatie bij VEP. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten dan ook op 3-3 na een prima aanval en dat was gezien het beeld van de tweede helft niet eens onverdiend. VEP zocht in het laatste gedeelte met de moed der wanhoop nog wel de aanval maar verder dan een kopbal van Ian Zevenhoven tegen de buitenkant van de paal kwam het niet, het bleef bij 3-3.

Trainer Edwin de Bruin na afloop : “Het resultaat is teleurstellend. In de eerste helft overrompelden we ASW met bij vlagen heel goed voetbal. Die 1-1 kunnen we onszelf verwijten maar daarna pakten we het weer goed op. In de rust heb ik aangegeven dat we onszelf tekort deden met slechts 2-1. Ook het eerste gedeelte van de tweede helft was goed en we kwamen terecht op 3-1. Daarna hadden we het zakelijk en vanuit een goede organisatie moeten uitspelen. Na de onterechte penalty waardoor ASW op 3-2 kwam lieten we de ruimtes veel te groot, verdedigden slecht en leverden we te weinig strijd. In het laatste gedeelte ontbrak het ons aan geluk toen een bal van de lijn werd gehaald en een kopbal op de paal belandde. Maar ja, je krijgt nu eenmaal geen punten voor de uitvoering van het spelletje maar voor de doelpunten die je scoort”.