VEP VR1 bezorgt ADO’20 eerste nederlaag

VEP VR1 begon fel aan de 1e helft waardoor er vele kansen kwamen. Katinka Lievestro, Aranka de Wit en Rosanne Bader wisten het net nog niet te vinden in het eerste kwartier. Na 23 minuten was het wel raak. Lievestro brak door de Heemskerkse defensie en scoorde beheerst: 1-0. Even later was De Wit dicht bij een treffer, maar haar kopbal bleef op wonderbaarlijke wijze uit doel. Uit een hoekschop maakten de bezoeksters gelijk: 1-1.  Twaalf minuten voor rust bereikte Bader met een perfecte hoge bal de doorgelopen De Wit, die door 2-1 zorgde.

In de tweede helft begon VEP sterk. Tien minuten na rust zette Lievestro goed door. Ze legde de bal terug op Sheryl van Hemert die via het hoofd van Femke de Breed raak schoot: 3-1. Nadat Joyce van Kleef een teenpuntje tekort kwam voor het vierde doelpunt, nam ADO’20 het initiatief over. De Woerdense keepster Lianne van Mourik kreeg volop werk, maar hield met knappe reddingen haar doel verder schoon. In de slotfase hield VEP met enig geluk stand en hield drie belangrijke punten thuis.