VEP Bodgraven 5-1

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Bodegraven kwam verrassend sterk uit de startblokken zondag. De gasten beschikken over een goed voetballende en beweeglijke ploeg, namen het middenveld in handen, en drongen VEP terug op eigen helft. Wat echter ontbrak bij de gasten was een afmaker waardoor alle goede bedoelingen in schoonheid strandden. VEP was minder in balbezit maar kreeg wel de beste kansen in het eerste halfuur. Eerst redde de Bodegraven-doelman op een prachtig schot van Daan Walgreen en even later mikte Jeroen van  Wegen uit kansrijke positie naast. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam VEP wat beter in de wedstrijd en toen bleek weer hoe gevaarlijk de VEP-aanval kan zijn. Eerst stuurde Jeroen van Wegen tien minuten voor rust Ian Zevenhoven diep die de Bodegraven-doelman met een fraaie lob passeerde, 1-0, en vlak voor de pauze was het spits Jeroen van Wegen zelf die vernietigend uithaalde en via de onderkant van de lat scoorde en VEP zodoende met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

Wie dacht dat de 2-0 voorsprong geruststellend zou werken voor VEP kwam bedrogen uit. Het was weer Bodegraven dat in de tweede helft het initiatief nam en op zoek ging naar de aansluitingstreffer. VEP speelde slordig en mat en het vroeg om moeilijkheden dat het dan ook kreeg. Eerst bracht doelman Arne Ossebaar nog knap redding op een pegel van Bodegraven maar twintig minuten voor tijd kwamen de gasten toch op 2-1. VEP stond collectief te slapen toen Bodegraven een vrije trap mocht nemen en middenvelder Hellingerwerf van de gasten vrij voor doelman Ossebaar de aansluitingstreffer mocht aantekenen. Daarna was VEP even de weg kwijt en ontbrak het bij de thuisclub duidelijk aan een leider die het voortouw nam om orde in de chaos te scheppen en iedereen op zijn plaats te zetten. Bodegraven rook zijn kans, drong aan maar maakte de fout om teveel zijn heil te zoeken in pogingen van afstand. Langzaam aan herstelde VEP zich weer en kon het in de laatste tien minuten aan de hand van middenvelder Martijn Jansen het duel definitief beslissen. Eerst zette Jansen na een knappe actie op links Daan Walgreen vrij voor de keeper die de 3-1 liet aantekenen. Even later begon Martijn Jansen aan een solo vanaf de middenlijn waarna hij oog had voor medespeler Frank Rietveld die van dichtbij de 4-1 mocht binnenschieten en daarmee het duel definitief besliste. In de blessuretijd liep VEP nog verder uit tien Jeffrey van Kleef uit een hoekschop van Frank Rietveld geheel vrijstaand de 5-1 mocht binnen koppen.

Een prima resultaat dus voor VEP maar voetballend zal het toch echt beter moeten worden wil het team van trainer Edwin de Bruin binnenkort niet tegen een zeperd aanlopen. Aanstaande zondag gaat VEP op bezoek bij promovendus ASW in Waddinxveen.