VEP dames 1 – Zaandijk dames

Doordat er pas afgelopen maandag bekend was dat de dames van VEP toch de 3e periode hebben, konden we niet compleet aantreden, daar VEP ervan uitging dat ze geen recht hadden op de 3e periode, want dat werd verteld door de KNVB.

VEP dames begon slap aan de wedstrijd en stond binnen 2 minuten al achter met 0-2. Dit was wel even schrikken. VEP was hierna wel wakker en ging wat feller de duels aan. Zo snel gaf VEP ook niet op. In de 8e minuut passte Jeanet Kulk de bal over de verdediging van Zaandijk naar Aranka de Wit, ze kon uithalen, maar de keepster wist een doelpunt te voorkomen. VEP bleef de druk opvoeren en wist Zaandijk wat meer op eigen helft te houden. In de 15e minuut wist Aranka de Wit een paar speelsters en de keepster van Zaandijk het bos in te sturen en scoorde ze de 1-2. Dit gaf weer een goed gevoel. VEP bleef goed doorgaan en wist nog een paar kansen te creëren, maar de keepster wist met een paar goede reddingen te voorkomen dat er gescoord werd. Vijf minuten voor rust wist Aranka de Wit met een fraai schot de keepster voor de tweede keer te verschalken en stond VEP op 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon VEP weer lekker fel en kreeg een paar kansjes, maar het wilde even niet meer lukken. In 58e minuut kreeg Zaandijk een vrije trap rond de zestien. VEP kreeg de bal niet weg en Zaandijk wist de 2-3 te scoren. VEP kreeg in de 63e minuut een goede kans om de gelijkmaker te scoren, maar de bal, geschoten door de goed doorgelopen Sheryl van Hemert, ging net naast het doel. Hierna golfde het spel over en weer met wat kansjes aan beide zijden. In de 70e minuut werd de bal diep gespeeld, de grens van Zaandijk vlagde voor buitenspel voor een speelster van VEP, maar zij stond niet in de baan waar de bal heen ging, Sheryl was goed doorgelopen en scoorde, maar helaas ging dit niet door, want de scheids had al gefloten. Aan de andere kant wist Zaandijk in de 79e minuut wel te scoren en was het 2-4. VEP probeerde nog van alles, kreeg ook nog wat kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Volgende week is de return en dan is VEP weer compleet en gaan we er alles aan doen om deze wedstrijd wel winnend af te sluiten. De dames van VEP hebben er met veel inzet voor gestreden, maar het wilde allemaal net niet lukken.