VEP dames 1 verliest van koploper Kadoelen dames met 3-0

VEP kon nog steeds niet compleet aantreden. Toch werd er goed gestart en kreeg VEP al in de 2e minuut een goede kans, maar de bal belandde in de handen van de keepster. Hierna nam Kadoelen het stokje over en werd VEP achteruit gedrongen. De ene aanval van Kadoelen na de andere volgden elkaar snel op. VEP kwam niet echt aan voetballen toe en probeerde met alle macht te voorkomen dat er gescoord werd door de spitsen van Kadoelen. En als het dan toch gevaarlijk werd, was er Lianne van Mourik, de keepster van VEP, die met een paar zeer goede reddingen wist te voorkomen dat Kadoelen kon scoren. Net voor rust wist Kadoelen dan toch de score te openen 1-0.

Na de rust ging VEP in een wat andere opstelling het veld op om wat meer aan het voetballen te komen. Dit lukte in de beginfase van de 2e helft nog niet helemaal en Kadoelen wist in de 56e minuut de 2-0 te scoren. VEP gaf de moed echter niet op, wist steeds meer onder de druk van Kadoelen te komen en zelf te voetballen. VEP kwam steeds vaker over de middenlijn. De grensrechter van Kadoelen had dit ook door en stak regelmatig, zodra VEP maar de aanval zocht, onterecht zijn vlag omhoog voor buitenspel en de scheids trapte daar in. Hierdoor kon VEP ook niet echt gevaarlijk voor het doel komen, slechts via een paar afstandsschoten, maar die waren een makkelijke prooi voor de keepster. Kadoelen kreeg ook nog wel een paar kansen, maar Lianne van Mourik wist met goede reddingen te voorkomen dat ze scoorden. In de 85e minuut wist Kadoelen dan toch de 3-0 te scoren en was de wedstrijd gespeeld.

De dames van VEP hebben er hard voor geknokt, maar het lukte allemaal net niet. Het was ook wel frustrerend dat er door deze manier van vals vlaggen de dames van VEP werden gedupeerd.