VEP dames winnen met 1-3

De eerste helft was er goed voetbal, VEP stond echt als een team op het veld. Ze creëerden veel kansen, maar waren nog niet altijd even scherp genoeg. Na goed combinatiespel in de 10e minuut gaf Katinka Lievestro een geslepen pass op Aranka de Wit en die drukte perfect af 0-1. VEP bleef goed voetballen en Katinka Lievestro stuurde in de 12e minuut Aranka de Wit weer weg, ze kwam te kort uit op de uitkomende keepster van Velsen en wist de bal breed te leggen op een snel inkomend lopende Mariska van Rosmalen.

Mariska drukte de bal en deze belandde strak over de grond in het doel 0-2. VEP creëerde nog meer kansen maar kon via goed spel de score in de eerst helft niet uitbreiden. VEP ging met een 0-2 stand de rust in. De tweede helft begonnen ze weer hetzelfde maar Velsen ging meer druk zetten, VEP liet zich de bal niet zomaar afsnoepen en deed er nog een schepje bovenop door met nog meer kracht de ballen te veroveren en weer met goed combinatiespel kansen te gaan creëren. De kansen kwamen, maar ze konden de ballen niet in het net krijgen.

In de 70e minuut gaf VEP een corner weg, de afvallende bal kon niet worden gekeerd en Velsen scoorde de 1-2. VEP bleef Velsen zeker de baas en bleef maar kansen creëren, Mariska van Rosmalen gaf een prachtige pass door het centrum van de Velsen verdediging en Aranka de Wit reageerde hier in de 85e minuut geweldig op en scoorde op prachtige wijze de 1-3 en dit was de genadeklap voor de Velsen dames. Alles was aanwezig in deze wedstrijd, goed voetbal, lef, vechtlust, samenwerking, strijd, het voor elkaar door het vuur gaan en passie waren de belangrijkste aspecten om deze overwinning binnen te slepen. Voldaan en tevreden kan VEP dames terugkijken op een prachtige voetbalzondag.