VEP doet zichzelf tekort

Het team van trainer Edwin de Bruin deed zich hiermee tekort want zeker in de tweede helft kreeg VEP kans op kans en had het meerdere malen kunnen en móeten scoren. VEP had deze middag echter het vizier niet op scherp en dat was jammer want zeker na rust voetbalde het prima. De combinaties lukten en regelmatig sneed VEP dwars door de ESTO-defensie alleen de eindpass was vaak te slordig waardoor de thuisclub meerdere malen met de schrik vrijkwam. De winst van deze middag is echter dat de zwart-witten voldoende kansen creëerden en dat de vorm stijgende is, niet onbelangrijk met de nacompetitie in zicht.

VEP keek al vroeg tegen een achterstand aan op het kunstgras in Bodegraven al kon het hieraan weinig doen. VEP zette een aanval op maar scheidsrechter Gajadien kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hak waardoor ESTO in balbezit kwam en de organisatie bij VEP even weg was. ESTO-spits Marcel van Roon werd diepgestuurd en liet de 1-0 aantekenen. VEP was er niet van onder de indruk en zocht de aanval en na een kwartier spelen kwamen de Woerdenaren al weer op gelijke hoogte. Ian Zevenhoven had een goede actie op rechts, trok de bal op maat voor waar Martijn Jansen de bal bij de eerste paal binnenkopte; 1-1. In de rest van de eerste helft had VEP wel een overwicht maar op een gevaarlijke vrije trap van Ian Zevenhoven na werd het niet echt dreigend.

Dat veranderde na de pauze. Met goed voetbal zette VEP de ene na de andere aanval op en zeker in de eerste twintig minuten had dat doelpunten op moeten leveren. VEP kreeg kansen via Enno Goeting, Martijn Jansen en Ian Zevenhoven maar vergat de trekker over te halen. De grootste kans was voor Robert Bosman die vrijgespeeld door Martijn Jansen de bal op enkele meters van het doel voor het inschieten had maar tot wanhoop van de VEP-aanhang alsnog miste. Doordat VEP vergat te scoren werd thuisclub ESTO, strijdend tegen degradatie, vooral door de lucht enkele malen dreigend voor het VEP-doel zonder dat dat doelpunten opleverde. In de slotfase was Enno Goeting met twee schoten nog dicht bij een treffer maar helaas wilde de bal er niet in. De laatste kans was zelfs nog voor thuisclub ESTO maar VEP-doelman Arne Ossebaar voorkwam verder onheil, het bleef bij 1-1.

Aanstaande maandag 9 april ( tweede paasdag ) gaat VEP op bezoek bij koploper XerxesDZB. Het duel op kunstgras op Sportpark Wollefoppe in Rotterdam vangt aan om 14.00 uur.