VEP en ONA delen de punten

Door het gelijke spel van ONA en de nederlaag van ESTO bleef ONA op doelsaldo in de 3e klasse ( -23 om – 22 ! ) en dat werd door de Gouwenaars na afloop met gejuich ontvangen. In de afdeling van VEP degradeerden HermesDVS en ASW en gaan Mozaïek en ESTO de nacompetitie in voor lijfsbehoud. VEP, VFC en SVV gaan de nacompetitie in voor promotie.

VEP leek zondag nog niet te beseffen dat de nacompetitie volgende week begint en dat het dan om het ‘echie’ gaat want de zwart-witten begonnen ongekend slap aan het duel in Gouda. ONA had de punten hard nodig en zat er vanaf het begin kort op. Al na drie minuten kwam de thuisclub op 1-0 door veel te slap ingrijpen bij VEP. Nog geen tien minunten later werd het 2-0 voor ONA, VEP stond erbij en keek ernaar. Niet veel later ontkwam VEP aan de 3-0 toen een Goudse aanvaller tot tweemaal toe op VEP-doelman Arne Ossebaar stuitte. Trainer Edwin de Bruin greep in en wisselde Robert Bosman en Robert van Oostwaard voor Frank Rietveld en Michael Busscher. Vooral Michael Busscher maakte een goed invalbeurt. Eindelijk halverwege de eerste helft begon VEP te voetballen nam het het initiatief en creëerde het kansen. Eerst stopte ONA-doelman Ernst een hard schot van Martijn Jansen en vlak daarna eiste de Goudse doelman opnieuw een hoofdrol op. Eerst keerde Ernst een prima vrije trap van Ian Zevenhoven waarna hij de rebound van Martijn Jansen op miraculeuze wijze uit zijn doel hield. VEP bleef aandringen en na een half uur scoorde het de aansluitingstreffer. Uit een corner van Martijn Jansen kopte Sebastiaan Krieger de bal goed terug op Michael Busscher die van dichtbij de 2-1 binnenschoot en dat was tevens de ruststand.

In het eerste kwartier van de tweede helft was het eerst ONA dat een paar maal gevaarlijk werd en VEP ontsnapte aan de 3-1 toen de geheel vrijstaande ONA-spits John Baas de bal op de paal schoot. Gaandeweg de tweede helft nam VEP het initiatief over en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Eerst schoot VEP-spits Jeroen van Wegen de bal uit kansrijke positie over maar halverwege de tweede helft kwam VEP toch op gelijke hoogte. Jeroen van Wegen stuurde met een goede pass Martijn Jansen weg die goed het overzicht behield en knap de 2-2 scoorde. Niet veel later had Martijn Jansen de 2-3 moeten maken maar van enkele meters afstand van het doel raakte de VEP-aanvoerder de paal. ONA probeerde daarna wel om onder de druk uit te komen maar de Gouwenaars leken er conditioneel doorheen te zitten. Omdat VEP in de slotfase ook niet meer aandrong bleef het bij 2-2 en kon het feest beginnen in ‘Stadion Walvisstraat’.

Volgende week zondag 20 mei start VEP de nacompetitie met een uitduel bij Meerburg in Zoeterwoude, aanvang 14.00 uur.