VEP kansloos tegen XerxesDZB

Op de nederlaag was niets af te dingen. Xerxes heeft een uitstekend elftal en het was in deze wedstrijd gewoon een maatje te groot voor VEP. Eerder dit seizoen won VEP thuis nog met 2-0 van de Rotterdammers maar gisteren liet Xerxes zien dat het terecht bovenaan staat. Door de overwinning pakte Xerxes ook de tweede periode. Als de Rotterdammers kampioen worden gaat deze periode aan het eind van het seizoen over naar de hoogst geplaatste club op de ranglijst zonder periotitel.

VEP miste door blessures vier basisspelers en vooral in de voorhoede kwam het daardoor stootkracht tekort om het de thuisclub echt moeilijk te maken. Voetballend kwam VEP aardig mee met Xerxes maar tot aan het zestienmetergebied, gevaarlijk werd het daardoor zelden.

Al na tien minuten scoorde Xerxes na een knappe aanval de 1-0. Doelman Arne Ossebaar voorkwam daarna met een paar knappe reddingen een grotere achterstand maar toen Xerxes 10 minuten later via een kopbal toch op 2-0 kwam moest VEP vrezen voor een grote nederlaag. Toch herpakte VEP zich en het kreeg zo halverwege de eerste helft twee goede mogelijkheden. Eerst stopte de Xerxes-doelman een knap schot van Enno Goeting en niet veel later had Ian Zevenhoven de mogelijkheid om VEP terug in de wedstrijd te brengen maar werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Het waren de enige mogelijkheden in de eerste helft welke verder werd gecontroleerd door de thuisclub zonder dat de score verder op liep.

Ook in de tweede helft was Xerxes de betere ploeg zonder dat het echt aandrong. VEP werkte hard maar wist nauwelijks in de buurt van het Rotterdamse doel te komen. In het laatste kwartier zette de thuisclub nog even aan en liep het via twee vloeiende aanvallen verder uit naar 4-0. De enige kans voor VEP kwam van de voet van Robert Bosman maar de bal ging rakelings langs de paal, het bleef bij 4-0 en daar was niets geflatteerd aan. VEP kan zich volledig richten op de nacompetitie welke begint op zondag 20 mei.

Aanstaande zondag 15 april speelt VEP thuis tegen het Vlaardingse Mozaïek. Het duel op Sportpark Cromwijck vangt aan om 14.00 uur.