VEP klopt Bodegraven

Bovenin de ranglijst veranderde er niets omdat koploper XerxesDZB tegenstander Groeneweg met 7-1 kleineerde en VFC met 3-2 van Excelsoir won. Het gat tussen nummer twee VEP en XerxesDZB blijft hierdoor zeven punten, nummer drie VFC volgt inmiddels op 10 punten van de koploper.

Ondanks de grote achterstand liet VEP in deze wedstrijd duidelijk zien dat het zich nog niet leerlegt bij de suprematie van koploper XerxesDZB en gewoon vol voor de winst wil blijven gaan. Het team van trainer Edwin de Bruin werkte hard en liet bij tijd en wijle goed voetbal zien waarbij het zich voldoende kansen schiep en achterin vrijwel niets weggaf. Omdat ook thuisclub Bodegraven, dat enkele prima voetballers in huis heeft, vol voor de winst ging  kregen de toeschouwers ondanks de koude een aantrekkelijke wedstrijd te zien.

De beginfase van het duel was gelijkopgaand maar gaandeweg de eerste helft nam VEP meer het initiatief. De eerste grote kans was voor Martijn Jansen maar hij schoot uit kansrijke positie over. Nadat een vrije trap van Jeffrey van Kleef niet gewenste resultaat had opgeleverd nam VEP toch na 25 minuten de leiding. Vanaf rechts verstuurde Daan Walgreen een prima pass op Martijn Jansen die de Bodegraafse sluitpost met een lob passeerde; 0-1. Nadat Ian Zevenhoven in een twee tegen een situatie collega spits Jeroen van Wegen niet bereikte waardoor een grote mogelijkheid bleef liggen nam VEP vijf minuten voor rust toch verder afstand. Uit een hoekschop van Enno Goeting kopte verdediger Jeffrey van Kleef de bal achterwaarts in het Bodegraven-doel; 0-2. Vlak voor rust kwam VEP nog even goed weg toen Bodegraven gevaarlijk werd en de bal van de doellijn gehaald moest worden.

Na de pauze nam Bodegraven onmiddellijk het initiatief en zette het VEP onder druk. In de eerste tien minuten leverde dat twee hachelijke momenten op voor het VEP-doel maar bleven de zwart-witten een tegentreffer bespaard. VEP kreeg door het drukkende Bodegraven voldoende mogelijkheden om te counteren maar in de tweede helft was het spel van VEP te slordig en te onrustig om Bodegraven al vroegtijdig de definitieve klap toe te dienen. VEP kreeg wel nog kansen via Daan Walgreen en Ian Zevenhoven maar wist daar uit vooralsnog niet te scoren. In de slotfase probeerde Bodegraven met een laatste offensief om de stand in ieder geval een beter aanzien te geven maar de thuisclub slaagde er ondanks de druk niet in om echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut liep VEP zelfs nog verder uit toen de mee opgekomen Frank Rietveld, die het goed deed op de linksback positie, een afgemeten voorzet gaf op spits Ian Zevenhoven die de bal achter de Bodegraven-doelman kon koppen; 0-3. De prima fluitende scheidsrechter Vogelenzang floot kort daarna voor de laatste maal waarna spelers en supporters de warmte konden opzoeken.