VEP komt net tekort tegen Meerburg

Iedereen was het er na afloop wel over eens dat VEP niet gisteren de tweekamp had verloren maar een week eerder in Zoeterwoude waar het team van trainer Edwin de Bruin een beschamende 3-0 nederlaag leed. VEP vermaakte de toeschouwers gisteren eindelijk weer eens met een goede wedstrijd en het had gezien het aantal kansen dat het kreeg ruimer moeten winnen. Alleen al in de eerste helft kregen de zwart-witten vijf goede mogelijkheden om te scoren maar stond het met de rust slechts 1-0.

VEP begon met de wind in de rug goed aan duel en drukte Meerburg terug in de verdediging. Nadat Ian Zevenhoven na een goede actie de bal over had geschoten was VEP na een kwartier spelen voor het eerst dicht bij een goal toen Robert Bosman na een prachtige pass van Jeffrey van Kleef de bal tegen de lat schoot. VEP bleef daarna het initiatief houden en het kreeg drie uitstekende kopkansen voor Ian Zevenhoven, Berend Rietveld en Martijn Jansen, maar deze kansen waren helaas niet aan VEP besteed. Aan de andere kant stond de VEP-defensie goed en was Meerburg slechts éénmaal dreigend met een kopbal net naast. Toen de rust met 0-0 leek in te gaan sloeg VEP alsnog toe. Na een duel in het strafschopgebied legde Jeroen van Wegen de bal prima terug op collega-spis Ian Zevenhoven die de bal fraai in de linkerhoek schoot, 1-0 en weer hoop in de harten van de VEP-aanhang.

Die hoop ging over in geloof in een goede afloop toen VEP al na drie minuten in de tweede helft op 2-0 kwam. Kristiaan van Vliet vond met een prachtige pass Enno Goeting die de bal keurig over de Meerburg-doelman lobte. Helaas was het slechts twee minuten later aan de andere kant raak. De linksbuiten van Meerburg gaf een afdraaiende voorzet waar de VEP-defensie en doelman Arne Ossebaar zich enigszins op verkeken en de gasten de 2-1 konden scoren. VEP gaf het nog niet op en gng op zoek naar een derde treffer. Die kwam er na twintig minuten toen uitblinker Kristiaan van Vliet na een rush vanaf eigen helft het overzicht hield en spits Ian Zevenhoven bediende die met een hard schot de Meerburg-doelman kansloos liet; 3-1. VEP bleef daarna wel aandringen maar de warmte en de vermoeidheid leken de thuisclub enigszins parten te spelen want de thuisclub slaagde er niet meer in om echt grote kansen te creëren. De laatste mogelijkheid voor VEP was voor Ian Zevenhoven maar zijn vrije trap ging rakelings naast  Aan de andere kant raakte Meerburg in de slotfase met een kopbal nog de lat. Het bleef bij 3-1 en dat betekende het eind van het seizoen voor de thuisclub. Ook de tiende keer dat VEP deelnam in de nacompetitie voor promotie eindigde zo in mineur. VEP kan zich weer gaan richten op het nieuwe seizoen met mogelijk stadgenoot sc Woerden als tegenstander, dát dan weer wel.

Trainer Edwin de Bruin na afloop : “Ik heb vandaag een VEP gezien zoals ik dat graag zie, aanvallend, strijdend en met passie, het is alleen teleurstellend dat we het als groep vorige week hebben weggegeven. De conclusie is dat we onszelf niet hebben beloond voor de arbeid die we dit seizoen hebben verricht. Het scenario was goed door vlak vóór en vlak na rust te scoren, helaas viel dat tegendoelpunt veel te snel waardoor Meerburg meer vertrouwen kreeg. Desondanks kwamen we toch op 3-1 maar jammer genoeg bleef het daarbij. Voor gisteren moet ik mijn ploeg inclusief de reserves een compliment geven want juist de spelers die wissel stonden hebben deze week de groep mede scherp gekregen door in de partijvorm zeer scherp te trainen”.

Meerburg mag het op 3 en 10 juni opnemen tegen SVV dat UDO met 1-0 versloeg. VFC, de andere deelnemer aan de nacompetitie uit de afdeling van VEP, won met 2-1 van SJZ en mag in een tweekamp met Full Speed proberen om promotie naar de 2e klasse af te dwingen.