VEP koploper na 2-0 winst

Door de winst op Xerxes en de nederlaag van de andere koploper ONA ( 3-0 tegen VFC ) is VEP nu alleen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. VEP heeft nu 2 punten voorsprong op de nieuwe nummer twee VFC uit Vlaardingen. Het is een ongekende start voor VEP met de volle winst uit de eerste 4 duels iets watsinds het seizoen 1997-1998 niet meer is voorgekomen.

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper – Met wedstrijdfoto’s en foto’s van de opening van het kunstgras- en pannaveld

Het werd een heerlijke pot voetbal zondag met twee gelijkwaardige ploegen waarbij het veldspel van de Rotterdammers iets beter was maar VEP de betere kansen kreeg. Winst voor VEP was ook dat de ploeg geen terugval kreeg in het duel wat in de voorgaande wedstrijden wel gebeurde, het team van trainer Edwin de Bruin was vanaf de eerste minuut geconcentreerd en de prima spelende VEP-verdediging gaf weinig weg.

Vanaf het begin van het duel speelden beide ploegen vol op de aanval en lag het tempo hoog. Scheidsrechter Hagen floot een uitstekende wedstrijd en paste prima de voordeelregel toe wat ook zeker bijdroeg aan de amusementswaarde. Xerxes was in het begin wat dreigender maar toch was het VEP dat halverwege de eerste helft de eerste kansen kreeg. Tot tweemaal kreeg VEP-spits Jeroen van Wegen de kans maar de Xerxes-delman wist zowel de kopbal als het schot van Van Wegen op de doellijn te stoppen. Aan de andere kant kreeg Xerxes een prima mogelijkheid toen doelman Arne Ossebaar al gepasseerd was maar de bal op het laatste moment door de VEP-vedediging van de doellijn werd gehaald. Nadat Martijn Jansen nog een kopkans onbenut liet en Xerxes aan de ander kant nog een keer dreigend was geweest gingen de ploegen met 0-0 rusten.

Al in de eerste minuut na de pauze had Frank Rietveld namens VEP de wedstrijd open kunnen breken maar zijn inzet was te slap waardoor de Xerxes-verdediging nog redding kon brengen. Daarna ging de strijd weer gelijk op met twee ploegen die voor de winst gingen. Halverwege de tweede helft kreeg VEP een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen toen de thuisclub in een overtal situatie kwam maar Robert Bosman de verkeerde optie koos door Frank Rietveld aan te spelen in plaats van de geheel vrijstaande Daan Walgreen. Toen het publiek al aan een gelijkspel begon te denken sloeg VEP alsnog toe. Tien minuten voor tijd speelde Daan Walgreen spits Jeroen van Wegen goed aan, Van Wegen gebruikte prima zijn lichaam draaide weg van zijn tegenstander en scoorde uit een moeilijke hoek de 1-0. Niet veel later ontkwam VEP aan de gelijkmaker toen een Rotterdamse aanvaller vrij voor het VEP-doel een enorme kans kreeg maar doelman Arne Ossebaar de thuisclub redde met een prima safe. Doordat Xerxes daarna éen op éen ging spelen achterin en zodoende alle risico’s nam kreeg VEP nog enkele prima mogelijkheden om de score uit te breiden wat vooralsnog niet lukte. Nadat de VEP-aanhang nog wat spannende slotminuten beleefde kwam twee minuten voor tijd de verlossing. Uit een hoekschop van Enno Goeting kopte Martijn Jansen van dichtbij de 2-0 binnen en was het duel definitief beslist. De ontlading na het laatste fluitsignaal was begrijpelijk, VEP is sinds lange tijd koploper.

Aanstaande zondag wacht VEP opnieuw een zware klus als het op bezoek gaat bij Groeneweg, de club van oud VEP-trainers Milko Kruijsse en Henny de Jong. Het duel op kunstgras in Zevenhuizen begint om 14.00 uur. ( kaarten voor de sky-box zijn te bestellen bij Henny de Jong…)