VEP verliest van VFC

Zonder de geschorste Jeroen van Wegen trapte VEP om even na tweeën af in een lekker zonnetje en een straffe wind. Aan het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen al kansen om de score te openen. In de derde minuut redde keeper Arne  Ossebaar en enkele minuten later moest de keeper Ralph Groen van VFC in actie komen bij een schot van Ian Zevenhoven.
In de loop van de eerste helft was het VFC dat een licht veldoverwicht had. VEP had de wind tegen en had moeite om goed op te bouwen. Na een klein kwartier spelen was het VFC dat de score dacht te openen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.
Het bleef VFC dat het spel maakte. VEP kreeg wel zijn kansen. Daan Walgreen had de 0-1 op zijn sloffen, maar verzuimde te scoren. De bal raakte de buitenkant van de paal. Beide keepers voorkwamen met knappe reddingen dat er voor rust gescoord werd.

Na de rust kwam VEP met twee verse spelers het veld op. Joran Vergeer en Frank Rietveld kwamen erin voor Kristiaan van Vliet en Jeffrey van Kleef. Na een kwartier spelen kwam keeper Arne Ossebaar uit zijn doel, miste de bal, maar niet de aanvaller van VFC. Een gele kaart en een penalty was het gevolg en deze werd koelbloedig benut:1-0.

Enkele minuten later scoorde VFC de 2-0 na slordig balverlies van VEP en zo leek de wedstrijd beslist. VFC geloofde het wel en VEP kreeg meer de kans om het spel te maken. VEP bleef het proberen met lange ballen naar voren. Met nog 20 minuten te spelen gaf Daan Walgreen de bal goed voor op Martijn Jansen. De keeper keerde zijn inzet echter knap en uit de rebound raakte Ian Zevenhoven de onderkant van de lat. Enkele minuten later kreeg diezelfde Ian alsnog de kans op de 2-1, maar zijn lob ging ruim over. Het laatste kwartier mocht Sebastiaan Krieger nog meespelen in plaats van Robert Bosman. Er volgde nog één kans voor VEP. De kopbal van Ian Zevenhoven werd echter door de keeper overgetikt.

Een eerste reactie van de trainer van VEP: ‘We begonnen de tweede helft niet scherp genoeg en komen zo 2-0 achter. Daarna speelden we veel te veel de lange bal en we verzuimden de kansen te maken.’

Met nog twee wedstrijden te gaan, is VEP zeker van de 3e plaats en van de nacompetitie. Het is nu zaak om twee goed wedstrijden neer te zetten voor het zelfvertrouwen en om geen schade op te lopen in de vorm van kaarten en blessures.