VEP wint met 3-1

[gallerij]

VEP is echter nog niet veilig want Moordrecht is tegen de straf in beroep gegaan en kan bij kwijtschelding van die straf nog op 4 punten van VEP komen. De andere concurrent Bodegraven versloeg Stolwijk met 2-3 waardoor de Bodegravers op slechts 1 punt van VEP op de tiende plaats staan. ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’ want door het verlies van Stolwijk staat deze ploeg nu gelijk met VEP op 33 punten uiit 24 wedstrijden en is de nummer 7 op de ranglijst, VFC, met 34 uit 24 ook nog niet veilig. Het belooft dus nog een spannend slot van de competitie te worden.

VEP startte nog goed aan het duel tegen Victoria ’04. In de eerste twintig minuten voetbalde het alleszins redelijk op het harde en hobbelige veld en wist het een 2-0 voorsprong te nemen. In de tiende minuut kopte ‘man of the match’ Luuk Janmaat raak uit een prima hoekschop van Martijn Jansen en nog geen vijf minuten later herhaalde dit tafereel zich toen opnieuw Janmaat uit een hoekschop van Jansen de 2-0 kon binnen koppen. VEP dacht daarmee ten onrechte dat de wedstrijd al gespeeld was en het viel ver terug. In plaats van de ruimte op de vleugels te zoeken bleef VEP breien op het middenveld en in de verdediging wat tot veel balverlies leidde en Victoria terug in de wedstrijd hielp. Na 25 minuten spelen was het dan ook niet verwonderlijk dat de Vlaardingers de 2-1 scoorden en niet veel later kwam VEP heel goed weg toen een doelpunt van Victoria wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Tot aan de rust bleef Victoria het gevaarlijkst en het is dat de gasten een afmaker ontbeerden want anders had VEP bij de rust gewoon op achterstand kunnen staan.

Ook na de rust was het Victoria dat op zoek ging naar de gelijkmaker wat enkele hachelijke situaties voor het VEP-doel opleverden maar geen doelpunten. Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk VEP dat van weer eens gevaarlijk werd en toen was het ook direct raak. Mark van Vliet bediende vanaf links Ian Zevenhoven die de Victoria doelman van dichtbij verschalkte; 3-1. Trainer Ruud van Proosdij haalde daarna spits Luuk Janmaat naar achteren en dat kwam de verdediging van VEP ten goede. Victoria werd in het laatste gedeelte van de wedstrijd niet echt gevaarlijk meer en de beste kans was nog voor VEP toen Martijn Jansen de paal raakte en Michael Busscher de bal in de rebound overschoot. Het bleef bij 3-1 en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oosterveer was een verlossing voor de VEP-aanhang, de drie belangrijke punten waren binnen.

Aanstaande zondag 8 mei gaat VEP op bezoek bij DONK in Gouda. De Gouwenaars staan op slechts 3 punten van koploper UNIO en zullen nog vol voor het kampioenschap gaan, een heel zware klus voor VEP dus.