VEP wint van Stolwijk

De opstelling was vanwege de blessures van Ian Zevenhoven en Daan Walgreen op een aantal plaatsen gewijzigd. VEP ging vanaf de eerste minuut voor de winst en had een enorm veldoverwicht. In de 9e minuut leidde dit tot de eerste grote kans, maar de keeper van Stolwijk redde een kopbal van Jeffrey van Kleef. 7 minuten later kon het VEP publiek wel juichen. Robert Bosman gaf een voorzet die door de keeper verkeerd werd ingeschat, zodat Jeroen van Wegen de 1-0 kon scoren.

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Nadat VEP de eerste 20 minuten heer en meester was, kwam Stolwijk er een aantal keer uit, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Na een half uur nam VEP echter de regie weer over. In de 31e minuut kopte Robert van Oostwaard nog naast, maar een paar minuten later strafte Martijn Jansen de te ver uitgekomen keeper af door de bal vanuit een moeilijke hoek knap in de goal te werken. VEP drukte goed door en voelde dat er meer in zat. Enno Goeting kwam goed door en gaf een voorzet op Robert Bosman die nog voor de rust de wedstrijd leek te beslissen. Bijna werd het nog 4-0 doordat een verdediger de bal wat ongelukkig wegwerkte en deze door de lat gekeerd zag worden.

Na de rust nam VEP gas terug. Het liet Stolwijk komen en af en toe werd het gevaarlijk. De verdediging van VEP voorkwam echter dat het echt gevaarlijk werd. Na een kwartier spelen in de tweede helft nam VEP het initiatief weer over en direct werd het dreigend. Een snoeihard schot van Robert Bosman belandde helaas op de paal. Even later sneed Martijn Jansen door de verdediging heen en maakte hij de 4-0. VEP bleef druk zetten en een kwartier voor tijd maakte Enno Goeting de 5-0 na een voorzet van Jeroen van Wegen. Net voor het eindsignaal maakte de ingevallen Berend Rietveld de 6-0 en dat was meteen de eindstand.

VEP wint dik verdiend en behoudt de koppositie. Het blijft 4 punten los van nummer 2 VFC. Op 16 oktober speelt VEP weer thuis en neemt het op tegen Excelsior. Excelsior strafte in de zesde speelronde ONA met 6-0 af.