Vep zakt verder weg

Het lek is nog lang niet boven bij VEP want zelfs tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst wist het geen vuist te maken en ging het roemloos ten onder. De cijfers zijn duidelijk na de winterstop, in de 5 gespeelde wedstrijden behaalde VEP slechts 4 punten. Veelzeggend was de reactie van scheidsrechter Hagen gisteren in de rust van het duel. Hij floot eerder dit seizoen het duel VEP – XerxesDZB ( 2-0 winst ) en vroeg zich af of dit hetzelfde VEP was of dat er een ander team stond ?

VEP is inderdaad geen schim meer van de ploeg in de eerste helft van de competitie toen het 10 wedstrijden op rij ongeslagen bleef en de eerste periode won. Van de VEP-spitsen gaat nauwelijks gevaar uit, het lukte hen niet één keer om hun directe tegenstander uit te spelen, de middenvelders leden veelvuldig balverlies en de verdedigers hanteerden veelal de lange bal waar de Stolwijk-verdediging handenwrijvend op stond te wachten. Kortom het was los zand, er zat geen enkele lijn in het spel van VEP en op verdediger Kristiaan van Vliet na, de enige die zijn normale niveau haalde, scoorde de rest van het team een dikke onvoldoende. Eerder dit seizoen won VEP thuis nog met 6-0 van Stolwijk, nu lukte het niet eens om één goal te maken, ook dat zegt voldoende.

Alleen in de eerste tien minuten van het duel wist VEP nog voor wat gevaar te zorgen. Een inzet in kansrijke positie van Ian Zevenhoven werd gestopt door de Stolwijk-doelman en Robert van Oostwaard kopte de bal van dichtbij tegen de paal. Het waren gelijk de laatste mogelijkheden voor VEP in een zeer matig duel. Tegenstander Stolwijk knokte voor elke meter en hanteerde vanaf het begin de lange bal om de spitsen aan het werk te zetten. In plaats dat VEP daar een voetballende oplossing tegenover zette en voor de opbouw van achteruit koos nam het het spel van Stolwijk over en hanteerde het ook veelvuldig de lange bal waardoor een potje flipperkast-voetbal ontstond op het harde hobbelige veld. Thuisclub Stolwijk werd ook nauwelijks gevaarlijk maar vijf minuten voor de pauze profiteerde spits Rik Anker van een misverstand tussen Robert van Oostwaard en doelman Arne Ossebaar en hielp hij Stolwijk aan een 1-0 voorsprong.

Na de pauze probeerde VEP de druk wel wat op te voeren maar gevaarlijk werd het niet en Stolwijk bleef vrij eenvoudig overeind. In de slotfase kreeg Stolwijk nog een kans op 2-0 maar ging de bal net naast en aan de andere kant raakte VEP in een rommelige situatie voor het Stolwijk-doel nog de paal. Gescoord werd er echter niet meer zodat de minst slechte ploeg verdiend de overwinning thuis hield. Het enige positieve deze middag voor de VEP-aanhang was het heerlijke lente-zonnetje zodat het nog enigszins uit te houden was langs de lijn, de vraag is echter wel wanneer VEP met voetbal de aanhang weer eens gaat vermaken…

Aanstaande zondag 18 maart gaat VEP op visite bij Excelsior R. in Rotterdam, ook een club uit de onderste regionen. Het duel op Woudenstein vangt aan om 14.00 uur.