[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Videoverslag RTV Oost

Get Microsoft Silverlight

Trainer Marinus Dijkhuizen stelde in de voorbeschouwing wel vast, dat tegen deze ploeg wel degelijk winst viel te behalen . Uit deze woorden bleek al, dat Montfoort uit een heel ander vaatje zou tappen. Startte Montfoort tegen de Vogels te behoudend, tegen Genemuiden vloog de thuisploeg er vanaf het eerste fluitsignaal van de matig leidende scheidsrechter Ketterij uit de startblokken. Dat resulteerde in de beginfase al in enkele grote kansen voor Bart Roelofs en Erwin v.d. KLis , maar het was aan doelman Albert Flier te danken, dat de 0 op het scorebord bleef staan.

Na ruim een kwartier spelen wist Genemuiden iets meer vat op de wedstrijd te krijgen zonder echt grote kansen te creëren. In de slotfase van de eerste helft was het weer Montfoort, dat via soms oogstrelende combinaties Genemuiden onder druk wist te zetten.

Na rust eenzelfde beeld. Montfoort bepaalde het tempo en creëerde de meeste kansen, maar in de afwerking was de thuisploeg niet al te succesvol.

Echter in de 78e minuut was het wel raak. Uit een oogstrelende combinatie was het Bart Roelofs, die op prima wijze de tot dan toe verdiende 1-0 aantekende.

Het leek er dus op, dat Montfoort zijn eerste overwinning mocht gaan vieren. Bij beide ploegen hadden de spelers op het loodzware veld ( veel regen, te hoog gras) hun reserves al behoorlijk aangesproken. Vooral verdediger Mike van Oostrom kon door enorme krampscheuten nauwelijks meer lopen. Hij kon het veld echter niet meer verlaten, daar Marinus Dijkhuizen al zijn wissels al had verbruikt. De druk nam toe, ook al hadden de gasten nauwelijks meer de energie, maar het was doelman Johan Verkerk, die in de reguliere speeltijd zijn doel wist schoon te houden.

Door de diverse blessurebehandelingen gaf scheidsrechter Ketterlij aan nog 4 minuten blessuretijd toe te voegen en achteraf bleken deze minuten Montfoort fataal te zijn.

In de slotfase was het doelman Flier, die een belangrijk aandeel had in de gelijkmaker had. De mee opgekomen goalie liet zich richting het doel van Montfoort vol drama vallen, waar naar naar nagenoeg ieders mening nauwelijks iets aan de hand was. Scheidsrechter Ketterlij oordeelde echter anders en na een voorzet van links was het topschutter Willem Lanjouw, die hoog boven de verdediging uittorende en met zijn kopbal doelman Verkerk kansloos liet. Even later klonk het fluitsignaal en stortte de ploeg uitgeput, maar vooral bijzonder teleurgesteld ter aarde. Begrijpelijk, want zo dicht was Montfoort nog niet bij een overwinning geweest.

Inmiddels heeft debutant Montfoort een emmer vol complimenten staan met betrekking tot het vertoonde spel, maar het is begrijpelijk dat de ploeg dit vertaald wil zien naar een over winning. Komende zaterdag moet de ploeg aantreden tegen HHC Hardenberg die met een 2-3 overwinning het Alphense ARC in de zorgen drukte en daarmee naar en 6e plaats steeg. Hoewel deze ploeg zich behoorlijk heeft versterkt moet Montfoort het ontzag laten varen en dezelfde strijdwijze hanteren als afgelopen zaterdag. De hoop is er nog steeds, maar nu nog de punten.