VTC Woerden wint ook 1e uitwedstrijd

De eerste set was er één om snel te vergeten. Vanaf punt 1 speelde de thuisploeg met veel druk en VTC Woerden kon hier geen antwoord op geven. VTC kreeg niet de mogelijkheid om in het spel te komen, de servicedruk was ver te zoeken en aan het net werd het niet afgemaakt. Zaanstad profiteerde daar flink van en pakte deze set overtuigend met 25-16.

De tweede set moest er aan de Woerdense kant toch echt wat gaan gebeuren. De eerste helft van de tweede set liep VTC nog een beetje achter de feiten aan. Gelukkig wist VTC Woerden op tijd het tij te keren en werd de set binnen gehaald met een stand van 21-25.

In de derde set liet VTC Woerden weer zien wat het waard was. Er werd servicedruk neergelegd en het aantal persoonlijke fouten ging omlaag. De passen kwamen goed aan, het spel werd goed verdeeld en de aanvalsters deden hun werk. Met name Celina Kemkes wist de ballen aardig door te halen. Door hard werken en mooi spel werd de derde set gewonnen met 17-25.

In de vierde set mocht VTC Woerden het afmaken. Met een goede serviceserie bij de start, stond Woerden direct 6-1 voor. Deze voorsprong is niet meer weggegeven. Zaanstad leek verslagen en Woerden mocht de pot vrijuit uitspelen. Met 17-25 was ook de vierde set in het voordeel van VTC.

Volgende week zaterdag (5 november) speelt VTC Woerden om 15:45 uur thuis tegen Forza Hoogland. Dit team wist Woerden vorig jaar nog uit de bekercompetitie te knikkeren. Dit belooft dus een spannende pot te worden.