Waterpoloërs boeken een lastige maar belangrijke zege

Zaterdag tegen de Vaart moest er gewonnen worden om het degradatiespook  op een grotere achterstand te zetten. De Vaart spelende onder leiding van oud Woerden coach Arie Hovestad leek meer het belang van deze wedstrijd in te zien dan de woerdenaren.

In de begin fase was Woerden geen schim van het team van de afgelopen weken. Aanvallend kon het weinig uitrichten, en een opeenstapeling van fouten in de verdediging bracht ZCW op een 4-1 achterstand halverwege de wedstrijd. Pas in de derde periode begon Woerden te waterpoloën. Via enkele goede aanvallen wist het team de aansluiting terug te vinden.

In de laatste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd en moest de beslissing wachten tot laat in de 4e periode. In een spannende slotfase kreeg De Vaart met nog 2 minuten te spelen een 5 meter toegekend. Woerden doelman PJ Datema kon verhinderen dat bij een stand van 5-4 de Vaart de wedstrijd zou beslissen. Bij de counter die daarop volgde kon Woerden de gelijkmaker aantekenen. Met nog een halve minuut te spelen kreeg Woerden een terecht gegeven 5 meter. Deze kans om de volle winst binnen te halen werd uitstekend verzilverd door Stefan Bosch. Dankzij deze 5-6 zege stijgt Woerden door naar plek 8 op de ranglijst.

Komend weekend wacht een volgende belangrijke thuiswedstrijd tegen de Ham die momenteel 4e staan.