Woerden en Olympia in evenwicht

Kennelijk was dit toch heldere signaal nog niet voor iedereen voldoende om ‘wakker’ te worden.  Na een kwartier voetbal had niemand vreemd opgekeken dat het scorebord 0 -3 of 0 – 4 had aangegeven. Olympia was in staat van achteruit voortdurend druk naar voren te geven. Zowel in balbezit van Woerden als Olympia. Woerden had hier geen antwoord op.

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Keerpunt in de wedstrijd was het uitvallen van de aanvoerder van Olympia wat de nodige aanpassingen tot gevolg had. Hoewel Olympia de rest van de 1e helft de betere ploeg bleef en de beste kansen kreeg werd de druk minder en kon Woerden beetje bij beetje de draad oppikken.

Met Serginio Lens in de ploeg pakte Woerden de 2 helft de draad weer op. Vol energie werd de druk op de keeper van Olympia opgevoerd. Het bleef echter Olympia dat, via snelle uitvallen, de beste kansen hield totdat na een klein half uur Sander Tervoort met een mooie schuiver de stand gelijk bracht. Joey van Hanegem ging achterin spelen en wist het gevaar van een van de snelle spitsen te controleren waarmee de angel voor een flink deel uit het spel van Olympia gehaald was. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het Woerden dat uiteindelijk nog de beste kansen kreeg op de overwinning. Misschien hadden ze zelfs een strafschop moeten krijgen.

Dat er uiteindelijk maar twee keer werd gescoord was te danken aan twee goede keepers. Toch waren zij voor de meeste aanwezigen, zowel Olympia Woerden als neutraal, niet de beste van het veld. Het was Kafel Voorn die boven iedereen uit stak.