Woerden houdt hoop op nacompetitie levend

Woerden houdt hoop op nacompetitie levend

Door een verdiende thuisoverwinning op SPV heeft SC Woerden nog altijd kans om te gaan spelen in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Op de laatste speeldag wordt volgende week bepaald of het seizoen een mooi toetje krijgt.
In eigen huis trad Woerden zaterdag aan op het kunstgrasveld naast de tribune, aangezien het hoofdveld vanwege de abominabele conditie werd afgekeurd. Het team van Roald Blok en Marco Gerling kende veel afwezigen door blessures maar wist dat dat geen excuus was om de goede lijn van vorige weken niet door te trekken. Er moest gewonnen worden om te zorgen dat ook volgende week uit tegen Rijnstreek nog ergens om gestreden wordt.
En gewonnen werd er. Door een goede individuele actie en dito doorjagen van Anass Bouharab kwam al vlot de 1-0 op het scorebord, gevolgd door de 2-0 na een assist van diezelfde Bouharab en afronden door topscorer Jeffrey Buijt. Dat zorgde er niet voor dat Woerden achterover ging leunen maar wel dat getemporiseerd werd, gelet op de warme omstandigheden op het kunstgras met rubberkorrels.
Na de rust ontstond een redelijk gelijke strijd, waarbij het opnieuw een individuele actie was die de beslissing bracht: Victor Schultz stormde op vanuit het achterveld en scoorde na een pijlsnelle rush over het veld. 3-0 betekende de beslissing, hoewel 3-1 vlak daarna had kunnen vallen na een makkelijk gegeven penalty voor SPV. Het kadootje werd echter niet uitgepakt, waardoor de zakelijke en nuttige overwinning voor Woerden een feit was en team en trainers terug konden kijken op een prima zaterdagmiddag.

Kamerik won de strijd om de 2e periode en weet dat het nu definitief op de 2e plaats zal eindigen.

Als Woerden volgende week uit bij nummer laatst Rijnstreek gewonnen wordt, dan lonkt zowel de derde plaats op de ranglijst als de nacompetitie. WDS moet bij winst van Woerden winnen bij het taaie Rohda, dat zaterdag Gouda uit op 1-1 hield en de derby graag winnend zal afsluiten. Alle steun in Nieuwerbrug is welkom, bij de mannen van Woerden 1. De mannen van Roald Blok en Marco Gerling kijken uit naar een prachtig slotakkoord van een leerzaam seizoen.

De opstelling was: Ramon Hoveling, Kees Jansen, Eelco Brandes, Jeffrey Buijt, Victor Schultz, Berry Hof, Hamza Hajji (Nado Gangemi), Ingmar Rollofs, Koen Jansen, Annass Bouharab (Jacinto Papilaja) en Kevin Onderwater.

Het 2e elftal verloor geflatteerd met 0-4 van NSV ’46.

Foto´s Alex de Kuijper