Woerden pakt kostbare punten: 3-2

Onder het oog van zo’n 350 toeschouwers begon Woerden zonder o.a. Gryvo Biya, Bart Holleman, Mitchell Vanenberg en Björn Lens. In de basis stonden Milton Cooman, Mo Belhassioui (2e elftal) en de van een schorsing teruggekeerden Giordano v.d. Pol en Nils Peters.

Na de mentale dreun van vorige week tegen Vredenburch (onnodig 1-2 verlies) kreeg Woerden nu ook al weer snel een tikje te verwerken. Het was Nieuwkoop dat al na 4 minuten koppend de 0-1 binnenbracht. Woerden herstelde zich binnen 2 minuten echter knap. Joey van Bemmel lag vanaf de 16 meterlijn een bal terug op Nils Peters die net als vorige week met een verwoestend schot scoorde. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter van Damme bleef Woerden de betere ploeg maar bleef de score tot aan de rust gelijk.

In de 2e helft was het Woerden dat opnieuw sterk begon.

Het kreeg binnen 10 minuten wat scoringsmogelijkheden maar het was Joey van Bemmel die een half uur voor tijd vanaf de linkerpunt van het strafschopgebied een vrije trap perfect binnenschoot: 2-1. Woerden voetbalde alsof er een last van hun schouders was afgevallen en prima schoten van Serginho Lens (net over) en opnieuw van Bemmel (ternauwernood weggetikt door de keeper) waren net niet voldoende voor de 3-1. Tegen de verhouding in kwam Nieuwkoop toch weer gelijk met Woerden. De aanvoerder mocht het gehele veld oversteken, werd in de buurt van het strafschopgebied door de lucht aangespeeld en kopte de bal breed naar de rechterspits die het kadootje direkt uitpakte: 2-2!

Menig supporter van Woerden zag de bui al weer hangen maar Woerden herpakte zich heldhaftig. Een inzet van Bemmel werd gestopt maar tegen Ivo Roest waren de gasten niet opgewassen. In de 80e minuut mocht Roest door het centrum vrij doorlopen en maakte oog in oog met de keeper geen fout. Hij maakte de 3-2 welke op dat moment dik verdiend was. Kort daarop kreeg diezelfde Roest nog een kans maar hij kwam net handelingssnelheid tekort.

Vlak voor tijd kreeg Nieuwkoop nog een vrije trap te nemen maar deze mogelijkheid werd door keeper v.d. Pol prima gepareerd.

Al met al kon trainer John Vink tevreden zijn met het vertoonde spel, de inzet én de uitslag. Hij moet het in de volgende wedstrijd echter wel stellen zonder Sander Tervoort, Giordano v.d. Pol en Thijs Atteveld die op scherp stonden en geel kregen.

Woerden liep 3 punten in op UDO dat van koploper RKDEO verloor maar zag Alphen verrassend van Delft winnen. Het staartduel tussen Full Speed en DONK werd in het voordeel van DONK beslist. Woerden staat nu nog 4 punten achter op de nacompetitieplaats.

Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Woerden speelt achtereenvolgens tegen Wilhelmus (uit), Alphen (thuis), Delft (uit) en GONA (thuis).

Aanstaande zondag gaat het dus op bezoek bij Wilhelmus (winnaar 1e periode) dat 8 punten achterstaat op koploper RKDEO. Op het programma staat verder het degradatieduel tussen Alphen en Full Speed terwijl UDO op bezoek gaat bij het lastige GONA.