Woerden onderuit tegen UDO

Het was Joey van Bemmel die al na 2 minuten dermate ongelukkig viel dat zijn arm uit de kom schoot. Na behandeling van verzorger Ad van Schaik kon hij het veld weer betreden maar moest hij kort daarna toch worden vervangen door Milton Cooman. Hij was vanwege een teenkwetsuur niet fit genoeg was om de wedstrijd te beginnen maar moest noodgedwongen toch aan de bak.

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Halverwege de 1e helft moest ook Kafel Voorn het veld verlaten. Bij een ongelukkige aktie liep hij een knieblessure op. Nils Peeters verving hem. Toen vlak voor rust Joey van Hanegem een spier verrekte moest hij aan het begin van de 2e helft vervangen worden door Ivo Roest waardoor Woerden door zijn wisselmogelijkheden heen was en zich geen nieuwe tegenvaller kon veroorloven. Ook aan de zijde van UDO moest een speler zich laten vervangen.

Tussen de bedrijven door werd er ook nog gevoetbald. Het missen van de kansen begon voor Woerden al in de 1e helft. Zelfs na het omspelen van de keeper was het voor Woerden niet mogelijk om een doelpunt te maken. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op achterstand.

Na de rust kreeg Woerden mogelijkheden te over om de score gelijk te trekken. Toen na zo’n kwartier in de 2e helft Gryvo Biya vanwege grof spel een rode kaart kreeg ging Woeren pas echt voetballen. Met hard werken creeerde Woerden talloze kansen waarbij zeker 3 tot 4 100% kansen niet benut werden. In niets leek het erop dat Woerden met een man minder speelde. Maar als zelfs een speler als Milton Cooman een vrije kopkans van dichtbij onbenut laat weet je dat het een moeilijke zaak zou zijn om een goal te maken.

Woerden leed dus een 0-1 nederlaag maar de mensen die de wedstrijd gezien hebben moeten het eens zijn met de conclusie dat Woerden de wedstrijdmentalitiet na de rode kaart lovenswaardig was en dat Woerden de betere ploeg was. Ook UDO gaf na afloop toe dat de zege “gestolen” was.

In voetbal telt dit achter allemaal niet. Het gaat om de doelpunten.

In de afdeling van Woerden gaat Delft nu samen met het verrassende GONA aan de leiding. Delft speelde gelijk bij titelkandiaat Wilhelmus. Mede-koploper Oliveo verloor de dorpskraker bij RKDEO en de wedstrijd tussen Full Speed en de andere mede-koploper Nieuwkoop werd vanwege een beenbreuk na een half uur gestaakt. Ten koste van DONK won Alphen haar eerste wedstrijd waardoor DONK samen met HMSH en Full Speed nog puntloos onderaan staan.