Woerdenaren steken handen uit de mouwen

Vrijdag en zaterdag gaan honderdduizenden Nederlanders aan de slag voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Ook in Woerden staken een groep inwoners de handel uit de mouwen.

NLDoet is een jaarlijkse actie van het Oranjefonds om mensen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. En dit jaar is de actie groter dan ooit, zegt het fonds. Zo’n 9.500 klussen zijn aangemeld, ruim 300 meer dan in 2016. Naar verwachting steken dit jaar 350.000 Nederlanders in alle gemeenten de handen uit de mouwen.

Klussen in Woerden

Na een stevig ontbijt was het tijd om aan de slag te gaan op verschillende locaties in de gemeente Woerden. Er werden ramen gezeemd, bloempotten voorzien van planten, spelletjes gedaan en geschilderd. Ook werd er gewandeld met bewoners van de Boogh in Harmelen naar Het Dorpshuis waar Bernhard Drost voor ze zong en speelde op zijn gitaar.

“Reinaerde Digiteam Woerden ging vrijdag met vrijwilligers naar het museum van Beeld en Geluid in Hilversum en heeft hier een geweldige dag beleefd!”, aldus Liesbeth Kuil.