Woerdense band The Pinheads speelt Paradiso plat

Woerdense band The Pinheads speelt Paradiso plat

The Pinheads uit Woerden hadden een droom: optreden in Paradiso. De rockcoverband mag nu weer op zoek naar een nieuwe droom, want afgelopen weekend stonden de heren in de Amsterdamse muziektempel tijdens de finale van The Clash of the Coverbands. 

The Pinheads bestaat uit gitarist Sander Epping en zijn broer Frank op drums, zanger Frans Scheel, Patrick van Leijen op basgitaar en Peter Onderwater op gitaar. De heren wilden altijd al eens op het illustere podium van Paradiso spelen, waar zoveel muzikale grootheden hen voorgingen. Zaterdagavond 8 juli stonden ze in de finale van The Clash of the Coverbands, een muziekwedstrijd voor coverbands uit heel Nederland. The Pinheads werden door zowel de jury als het publiek bekroond met een tweede plaats.

“In eerste instantie waren we teleurgesteld”, lacht Sander Epping. “Het is een wedstrijd, en als je aan een wedstrijd meedoet, wil je gewoon winnen!”

Op hetzelfde trapje als Prince

De teleurstelling was van korte duur, want eigenlijk hadden de bandleden al gewonnen: ze mochten spelen in Paradiso. “Je staat daar niet zo 1-2-3. Ik ken maar drie Woerdense muzikanten die daar hebben gespeeld, maar wij zijn de eerste Woerdense band”, vertelt Sander niet zonder trots.

“Onze zanger, mijn broer en ik zijn grote Prince-fans, we hebben zijn shows in Paradiso gezien. Alle grootheden hebben daar gestaan. Als je vanuit de catacomben naar het podium loopt en je moet dat 60 centimeter smalle trapje op, dan denk je: zij hebben daar ook gelopen. Gek genoeg waren we van alle Clash-rondes het minst zenuwachtig voor Paradiso. We hadden er vooral veel zin in.”

Niet op safe gespeeld

Het dak ging eraf in de stijf uitverkochte muziektempel. De twee touringcars met in totaal 270 Woerdenaren die meereisden naar Amsterdam zullen daar zeker aan hebben bijgedragen.  “Maar er stonden 1600 mensen in de zaal, die moet je ook meekrijgen”, zegt Sander. “Ik denk dat mensen het geheel van The Pinheads te gek vonden. We hebben niet op safe gespeeld. We brachten bijvoorbeeld ook een nummer van Tool, da’s best heftig, voor sommige mensen misschien tè hard. Maar het publiek reageerde geweldig.”

Woerdense Vakantieweek

Het succes van The Pinheads is niet onopgemerkt gebleven, want op 17 augustus staan ze tijdens de Woerdense Vakantieweek in het voorprogramma van niet de minste band: Golden Earring. “We hebben in het verleden wel vaker in het voorprogramma van grote bands gestaan, maar dat blijft gewoon ontzettend gaaf!”

Foto: Astrid Foto’s

Video: Rock coverband The Pinheads uit Woerden tijdens haar optreden in de BENELUX Semi-Finals van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!