Zakelijke overwinning van SDO bij Fiks

Dit keer werd de uitwedstrijd echter wel op gras gespeeld, wat kan zorgen voor een ander soort wedstrijd. Daarnaast ontbraken bij SDO de gebroeders Beijeman en Mark Meijers, dus het zou zeker geen gelopen koers worden in Oegstgeest. Uiteindelijk trok SDO echter aan het langste eind met een 10-12 overwinning.

Met Dave van der Meulen en Maurice Blokland als invallers, SDO startte erg scherp en gedreven en het leek alsof  de wedstrijd hetzelfde verloop zou hebben als de eerder gespeelde wedstrijd tegen Fiks. Vooral Hilbert van Koerten was loepzuiver en zijn eerste twee schoten waren raak. Bij 7-2 kwam het omslagpunt en begon Fiks goaltjes mee te pikken. Door slordig verdedigen van SDO in de laatste minuut voor rust, kwam er een tussenstand van 6-8 op het scorebord.

Na de rust lukte het SDO niet om Fiks van zich af te schudden en scoorden de teams om-en-om. Goals kwamen onder andere van Maurice Blokland en opnieuw Hilbert van Koerten. De ploeg van Fiks was niet van plan om de wedstrijd in dit stadium van de wedstrijd uit handen te geven en was fysiek erg aanwezig. Tegen het einde van de wedstrijd stond SDO twee punten voor. Fiks probeerde terug te komen door een snelle invaller in het veld te brengen. Deze stichtte wel gevaar, maar door geconcentreerd verdedigen en doordat Fiks de kansen niet afmaakte, haalde SDO toch beide punten binnen. De eindstand was 10-12. Zeker geen spetterende, maar wel een zakelijke en belangrijke overwinning voor SDO, waarmee de koppositie behouden bleef.

Volgende wedstrijd is SDO vrij en de week er op op 12  speelt SDO opnieuw uit tegen KOAG in Krimpen aan de IJssel.