Zwemclub Woerden boekt belangrijke zege

Woerden 1, dat zelf 6e staat in de competitie, is de tweede helft van de competitie bezig met een indrukwekkende comeback richting de top 5. Coach Schermer gaf voorafgaande aan de wedstrijd aan de heren mee, dat er gewonnen moest worden om een plek in de top 5 te kunnen verwezenlijken, bij verlies zou een 5e plek niet meer haalbaar zijn.

Woerden begon sterk aan de wedstrijd en binnen de minuut opende Sander palm de score met een afstandsschot. In de wedstrijd bleek al snel dat de Dolfijn 2 over een goede keeper beschikte en dat er dus goed en geconcentreerd geschoten moest worden. Alle trainingen om de schottechniek van Woerden te verbeteren wierp zijn vruchten af in deze wedstrijd, want ook Stefan Bosch scoorde met een ferme taterbal de 2-0.

In de tweede periode werd wederom met een prachtig afstandschot de score door Ties Ratsma op 3-0 gezet. Even leek het erop dat de Dolfijn de wedstrijd weer wat naar zich toe trokken en het stond al snel 3-2. Vlak voor tijd van de tweede periode scoorde Harro Selier het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een backhand en de bovenhoek.

Het derde part bracht de nodige actie, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In het vierde part scoorde Ties Ratsma zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Coach Schermer was dik tevreden met de uitslag en was blij dat Woerden 1 zijn positie in de competitie met deze winst weer een stuk heeft verbeterd. Volgende week moeten de heren naar IJmuiden voor een wedstrijd tegen VZV 2.