174 matches gesloten tijdens 10e Beursvloer

174 matches gesloten tijdens 10e Beursvloer

Donderdagmiddag werd er weer gehandeld met gesloten beurzen tijdens de tiende editie van de Woerdense Beursvloer.

“In totaal zijn er 174 matches gesloten met een maatschappelijke waarde van € 123.045. Dit is de stand tot nu toe, er blijven na de beursvloer altijd nog matches nakomen. Sommige partijen hebben elkaar pas na de gong gevonden, die matches zijn niet meegeteld.”, aldus Nanette Mostert van Samen voor Woerden.

Er werd gehandeld in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven en organisaties. Hieruit kunnen prachtige en onverwachte matches ontstaan. Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties vragen niet om geld, maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het een en ander voor elkaar te krijgen. Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen. Dit alles met als doel, de Woerdense samenleving te versterken.

Na de spetterende openingsvideo werd er met iedereen verbinding gelegd. Via bollen wol die over gegooid werden ontstond er een web van mensen die aan elkaar verbonden waren.

Meest creative match

Tijdens de middag werd de meest bijzonder match in het zonnetje gezet.

“De meest creatieve beursvloermatch is tussen maatschappelijke organisaties gesloten. Mensen van Abrona NUdoen! gaan deze maand collecteren voor Inloophuis Leven met Kanker en krijgen er ‘storytelling’ voor terug”, aldus Nanette.

Naast de meest bijzondere match werden er nog tal van andere gave matches gesloten.

Foto’s: Alex de Kuijper