Boerendag bij de Familie Vernooij

Boerendag bij de Familie Vernooij

De 39ste editie van de Boerendag werd dit jaar georganiseerd bij de familie Vernooij uit Woerden. Hun boerderij met erf boden mooie mogelijkheden voor een stralende editie van het Boerendag festival.

De vrijdagavond begon met een trouwtrekwedstrijd. Voor de bezoekers die nog voldoende energie overhadden was het tijd voor een gezellig tentfeest. Niemand minder dan DJ Paul Elstak betrad het podium om de bezoekers los te laten komen van de vloer met de hits van toen en nu.

Op zaterdag stonden op het podium de Daredevils, DJ Tjeusto en Henk Dissel. De afwisselende muziek droeg bij aan een avond vol met gezelligheid.

Tijdens het programma van de zondag was er gelegenheid om de braderie te bezoeken en bij verschillende kramen een kijkje te nemen. Op de kramen bevonden zich allerlei artikelen, zoals streekproducten, kleding en gereedschap. Natuurlijk kon er ook worden genoten van het eigen gemaakte ijs van de familie. Voor de kinderen was er tijdverdrijf met onder andere een kinderboerderij, schminken, krat stapelen en diverse Hollandse spelletjes. Voor de grotere bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan “Gein op het plein”, het bekende spel onderdeel van “Ter land, ter zee en in de lucht”. Zowel individueel als in duo konden bezoeker de helling af met de skelter richting de waterbak. Dit bleek soms lastiger dan dat het lijkt.

Foto’s vrijdagavond

Foto’s zondag

Foto’s: Frank van den Helder