Weinig animo voor Actie tegen olie- en gaswinning

Weinig animo voor Actie tegen olie- en gaswinning

Op het Woerdense Kerkplein werd vanmiddag actie gevoerd tegen olie- en gaswinning. Zo’n vijftig inwoners en enkele leden van de SP kwamen naar het Kerkplein om daar van zich te laten horen.

De SP organiseerde de Manifestatie in kader van de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’. Met de actie wil de partij dat Vermilion Woerden met rust laat. Volgens lijsttrekker Wilma de Mooij maakt de actie van vanmiddag zeker verschil.

“Wij denken wel zeker dat we hiermee verschil kunnen maken. Met de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ hebben we al een behoorlijk verschil weten te maken. Vanuit de SP is er gelobbyd in de provincie Utrecht en Zuid-Holland. Beide provincies hebben zich uitgesproken tegen gaswinning onder het hele Groene Hart. En dat betekend dat twee belangrijke adviseurs van de minister dat die negatief zullen adviseren. Dus deze actie maakt zeker weer verschil.”

Op het podium waren enkele sprekers. Het uitgenodigde Vermillion kwam niet.

“Het is verschrikkelijk wat er op 8 januari in Groningen is gebeurd. Dit maakt zeer pijnlijk duidelijk dat we moeten stoppen met gaswinning en niet dat we gaswinning moeten verplaatsen. Daarom voeren wij ook actie tegen de voorgenomen gaswinning in het Groene Hart. Het is tijd dat Vermilion gaat luisteren naar de mensen die hier wonen in plaats van hun eigen wist marges”,  aldus Sandra Beckerman.

De SP hoopt dat er gehoor wordt gegeven aan de actie en dat Vermilion het Groene Hart met rust laat.

Foto´s Alex de Kuijper