Bedrijfsbrand in Woerden

Bedrijfsbrand in Woerden

Op het bedrijventerrein Barwoutswaarder is aan de Daggeldersweg een bedrijfverzamelgebouw in vlammen op gegaan. De brand ontstond even voor middernacht bij APOX, een groothandel gericht op leveren van medische artikelen en koffers. Het complete pand in ging in vlammen op.

Zeer hevig en gevaarlijk

De brandweer noemde de brand zeer hevig en gevaarlijk. De bedrijfspanden zijn geschakeld, gevreesd werd dat het vuur overslaat naar andere panden. Doordat rolluiken de toegang tot het pand belemmerden kon na korte tijd de brand alleen vanaf buiten worden bestreden. Rond 01.00 uur werd duidelijk dat de brandweer afstand nam tot het pand i.v.m. gevaar voor explosies. In het pand waren zuurstofcilinders aanwezig, deze konden explosies veroorzaken bij aanraking met vuur.  Rond dezelfde tijd sloegen de vlammen voor het eerst uit de achterkant van het pand. In de twee uur die daarop volgde trok het vuur door het hele pand naar de voorkant, waardoor delen van het pand instortten.

NL Alert

Bij de brand kwam veel rook en stank vrij. De Veiligheidsregio Utrecht adviseerde om ramen en deuren te sluiten. Uit voorzorg en om publiek op afstand te houden werd een NL Alert ingezet. Mensen in Woerden ontvingen een bericht op hun telefoon en op de website van de gemeente Woerden werd veiligheidsinformatie gegeven.

Voertuigen en apparatuur in veiligheid

Bij reclamebedrijf GoedSign werden vijf bedrijfswagens en een grote speedboot in veiligheid gebracht. Ook ander bedrijven namen maatregelen, zo werden vrachtwagens, geluidsapparatuur computers uit panden gehaald.

Foto’s Alex de Kuijper