Belangrijke zege 1e elftal Sc Woerden

Op bezoek bij één van de betere ploegen in de competitie heeft Woerden 1 een belangrijke zege geboekt. In Zegveld werd Siveo ’60, vorig seizoen in de nacompetitie strijdend voor promotie naar de 3e klasse, met 0-1 verslagen. Voor de Zegvelders was het de eerste competitienederlaag in eigen huis van dit seizoen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd waarbij de slag op het middenveld gestreden werd. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen om te scoren. Woerden was wel iets dreigender en speelde voornamelijk op de helft van Siveo. De grootste kansen waren voor Patrick van Zwienen en Jeffrey Buijt.

De 2e helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld waarbij de thuisploeg iets actiever werd. Kansen kregen beide ploegen echter nauwelijks. Toch kwam Woerden in de 65e minuut op voorsprong. Vanuit een corner en de daaruit volgende kluts wist aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp de 0-1 te maken.

Dit was het sein voor geelblauwen om meer druk op de verdediging van Woerden te zetten. Woerden zakte terug en probeerde vanuit de tegenstoot de beslissende 0-2 te maken. De kansjes waren er wel maar werden niet benut. In de slotfase probeerde Siveo nog van alles en stuurde het zelfs de keeper mee naar voren. De eindstand bleef echter 0-1.

Al met al boekte Woerden een belangrijke zege. Koploper Gouda maakte geen fouten terwijl de concurrenten WDS, VEP en sinds de laatste weken ook Kamerik allemaal gelijk speelden.

Aanstaande zondag is dé wedstrijd van het seizoen. Dan speelt Woerden op eigen veld tegen de stadsgenoten van VEP dat het als nieuwkomer in het zaterdagvoetbal goed doet. Vanaf 16.00 uur verzorgt DJ Iano de muziek.

De opstelling was: Ramon Hoveling, Berry Hof, Aimé v.d. Bovenkamp, Jeffrey Buijt, Koen Jansen, Jacinto Papilaja, Kees Jansen, Jeike Bergsma, (Victor Schultz), Hamza Hajji, Patrick van Zwienen (Eelco Brandes) en Jordy Angenent (Kevin Onderwater).

Het 2e elftal speelde ook bij Siveo en verloor met 2-4. In de strijd om het kampioenschap was dit een kostbare nederlaag tegen toch één van de laagvliegers van deze competitie.

Zaterdag mag het 2e elftal op eigen veld tegen het lastige ARC.