Benauwde, maar verdiende overwinning VEP

Na een eerste fase van aftasten nam VEP het initiatief en ging het op zoek naar een voorsprong. Uit het niets kwamen de gasten echter op 0-1. Een SPV aanvaller ging hard door en raakte de VEP keeper. Dit ging dusdanig hard dat Christian Versteegt niet verder kon. Aangezien er geen 2e keeper op de bank zat, moest veldspeler Mitchel Nap de handschoenen aantrekken. VEP was even de weg kwijt, maar nam uiteindelijk toch weer het initiatief. In de 24e minuut had het een penalty moeten krijgen, maar tot ieders verbazing werd de bal buiten de 16 gelegd. Nils Peters schoot de vrije trap op de paal. De verdiende gelijkmaker kwam toch snel. Joost Brugman zorgde daarvoor. Nog voor de rust zorgde Tim van der Vlugt ervoor dat het krachtverschil op het scorebord tot uiting kwam: 2-1.

De tweede helft was het weer VEP dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Na een uur spelen werd Max Willebrands gevloerd in de 16 en de penalty werd door Joost Brugman benut. Toen Stan Daalhuizen even later prachtig de 4-1 erin lobde, leek de wedstrijd gespeeld. Het venijn zat hem in de staart. Net voor het einde van de reguliere speeltijd werd VEP een penalty onthouden, maar even later ging de bal toch op de stip. Dit keer aan de andere kant. Thomas van der Steen mocht met zijn tweede gele kaart vertrekken en de penalty werd benut: 4-2. Vanaf de aftrap was het Max Willebrands die iets moois in gedachten had. Vanuit een moeilijke hoek belandde zijn schot echter op de paal. Direct daarna moest Jeroen Hogenes aan de noodrem trekken en kon hij ook van het veld na een rode kaart. De penalty werd benut en zo moest VEP verder met 9 man bij een stand van 4-3. Chris Daalhuizen kon amper nog verder en 8 man van VEP konden maar net de voorsprong over de eindstreep trekken.

Een benauwde maar verdiende zege zorgt ervoor dat de 3 punten in Woerden blijven. Concurrenten Woerden en WDS kwamen niet tot scoren en Linschoten verloor ruim bij Gouda.

Volgende week geen wedstrijd, maar op dinsdag 2 april wordt het restant van de uitwedstrijd tegen ROHDA 76 uitgespeeld. VEP leidt daar met 0-1.