Bussluis moet sluipverkeer naar zuidelijke randweg weren

Bussluis moet sluipverkeer naar zuidelijke randweg weren

De Waardsedijk krijgt net voor de oprit van de nieuwe zuidelijke randweg een bus-/landbouwsluis. De sluis moet gaan verhinderen dat de Waardsedijk na de opening van de randweg een aantrekkelijke route wordt voor sluipverkeer.

De Waardsedijk is een belangrijke fietsroute, ook voor scholieren, en kan extra verkeer niet aan. Volgens de gemeente kan de afsluiting van de route tussen de afrit en de Waardsedijk rekenen op een breed draagvlak onder aanwonenden en andere belanghebbenden. Monitoring moet uitwijzen of er daarnaast nog andere maatregelen nodig zijn.

Locatie waar de bus- en landbouwsluis komt te liggen

Op- en afrit

Op 1 juni gaat de zuidelijke randweg open voor het verkeer. Voor automobilisten die niet via de nieuwe rotonde bij de Wulverhorstbaan willen rijden, zou de Waardsedijk een aantrekkelijke (sluip)route worden wanneer deze een directe aansluiting heeft op de zuidelijke randweg.

“Tijdens een bewonersavond is er overleg geweest met bewoners en andere belanghebbenden over mogelijke maatregelen om dit te voorkomen. Hun aanbevelingen en de adviezen van verkeerskundigen, hulpdiensten en andere stakeholders zijn aan het college voorgelegd. Op basis hiervan heeft het college besloten in ieder geval een bus-/landbouwsluis te plaatsen met een bypass voor hulpdiensten tussen de Waardsedijk en de nieuwe oprit naar de zuidelijke randweg bij het bedrijf Van Ooijen”, aldus de gemeente in een persbericht.

Landbouwverkeer kan er wel overheen. Dat is ook noodzakelijk, want landbouwverkeer is niet toegestaan op de nieuwe provinciale weg.

Wie bezwaar heeft tegen de maatregelen, kan dit kenbaar maken na publicatie van het verkeersbesluit. Publicatie is te verwachten rond week 22 in de Woerdense Courant en de Staatscourant. In de publicatie staat ook vermeld waar en wanneer bezwaar kan worden aangetekend.