Cor van Tuijl: Ultieme doel is niet los laten

Cor van Tuijl: Ultieme doel is niet los laten

De SGP begrijpt goed dat het doorgaan van het openen van supermarkten op zondag weerstand oproept bij de ChristenUnie. De SGP en ChristenUnie zijn tijdens de coalitie onderhandelingen ‘onder druk’ van de andere partijen bij elkaar gezet, dit ivm het beschikbaar zijn van nog maar 1 in te vullen wethouders positie. Aldus van Tuijl.

Het besluit rondom de koopzondagen was toen al ondergebracht buiten de coalitie overeenkomst zodat er vrij voor gekozen kon worden. Bij dat besluit heeft de ChristenUnie aan de zijlijn gezeten. Volgens van Tuijl is de vraag of ze daar toen in hadden moeten stappen nu niet van belang.

Volgens de Fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP is een ding echter helder. “Als het zo zal zijn dat de samenwerking stopt en iemand opstapt, dan vervalt de plek van Wethouder Cnossen. Vraag is wat de SGP dan doet. We hebben het moeilijk in de fractie. Maar ik verwacht en ik hoop dat de coalitie in stand blijft”

Op de vraag of van Tuijl zelf een plek als Wethouder ambieert geeft hij aan dat de vraag volstrekt buiten beeld staat. “We blijven 1 fractie, Cnossen steunen en bij elkaar blijven is het ultieme doel.”

Lees ook:

Supermarkten op zondag open

ChristenUnie uit Coalitie, Wethouder weg

Cor van Tuijl: Ultieme doel is niet loslaten