Dikverdiende overwinning 1e efltal Sc Woerden

Na het debacle van vorige week tegen Moordrecht heeft Woerden 1 zich nu uitstekend herpakt. In Woerdense Verlaat werd bij het lastige Sportief een uitstekende 0-5 zege geboekt.

In het nieuwe, volledig zwarte uit-tenue begon Woerden het duel uitstekend. Vanaf de eerste minuut domineerde het de wedstrijd en creërde het mogelijkheden om de score te openen. De tot dan toe beste kans was echter voor Sportief. Na een kwartier ontsnapte de snelle spits van de thuisploeg aan de aandacht van de verdedigers en moest keeper Ramon Hoveling al zijn talent aanwenden om deze kans onschadelijk te maken.

Kort daarop wist Aimé v.d. Bovenkamp dwars door het midden door te komen en Woerden op voorsprong te zetten. Dit was na 20 minuten. In de fase tot de rust slaagde Woerden er in het middenveld in handen te houden en de counters van Sportief onschadelijk te maken.

Na de theepauze speelde Sportief richting de eigen kantine en kon het Woerden flink onder druk zetten. De thuisploeg was op weg om de gelijkmaker te forceren maar het was Woerden dat de score wist te verdubbelen tot 0-2. Een via meerdere schijven lopende aanval van Woerden leek een treffer op te leveren maar de scheidsrechter floot iets te snel voor een overtreding van Sportief. Uit de hierop volgende vrije trap was het echter Jeffrey Buijt, oud-speler van de thuisploeg, die de vrije trap vanaf 18 meter keurig in de rechterbovenhoek knalde.

Vanaf dat moment leek er bij de thuisploeg iets te knappen en scoorde Woerden rond de 70e minuut maar liefst 3x. Achtereenvolgens waren het Jordy Angenent, Kevin Onderwater en opnieuw Jeffrey Buijt die de score opvoerden naar 0-5. De wedstrijd was hiermee beslist. Menno Chavanu, spits van het 2e elftal, maakte zijn officiële debuut in het eerste elftal.

De trainers konden terugkijken op een succesvolle zaterdagmiddag en een goed herstel ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. De ploeg moet de lijn nu doortrekken en kan de borst nat maken voor de wedstrijd tegen Kamerik.

In de stand is niet zoveel verandert. De 6 ploegen die in het linkerrijtje staan wonnen allemaal en Linschoten staat nog bovenaan in de 2e periode. Als WDS echter de 3 achterstallige wedstrijden wint is WDS periodekampioen. Dinsdagavond speelt Sportief het restant van een gestaakte wedstrijd bij WDS uit. Bij een 2-1 stand is er nog 4 minuten te spelen. Zaterdag is er een inhaalprogramma en wordt de ranglijst grotendeels rechtgetrokken.

De opstelling was: Ramon Hoveling, Twan Willemse (Victor Schultz), Jacinto Papilaja, Aimé v.d. Bovenkamp, Jeffrey Buijt, Nado Gangemi (Koen Jansen). Kevin Onderwater (Menno Chavanu), Hamza Hajji, Jordy Stins, Miguel Cubero van Coevorden en Kees Jansen.

Het 2e elftal was vrij en speelt pas weer op zaterdag 9 maart, dan thuis tegen VEP.