Dit jaar geen Techniek3daagse voor Woerdense leerlingen

Minder goed nieuws voor de jonge techneuten. De Woerdense techniek3daagse gaat dit jaar niet door. Het Woerden Techniek Talent(WTT) richt zich de komend maanden op de realisatie van een TechCampus waar ze straks structureel techniek onderwijs kan aanbieden.

De TechCampus wordt een plek met een instructieruimte en uitrusting om technisch onderwijs te ondersteunen en te promoten. Het WTT wil hierbij samenwerken met alle basisscholen uit de regio om kinderen kennis te laten maken met techniek.

We willen niet alleen maar 2.500 leerlingen op een techniek3daagse enthousiasmeren en kennis laten maken met techniek, maar juist gedoseerd. Een heel leerjaar lang in een goed uitgeruste omgeving die van alle technieken is voorzien waardoor er meer tijd en aandacht voor de kinderen beschikbaar is”, aldus het bestuur.

Daarnaast wil het WTT met de komst van de TechCampus gaan samenwerken met het voortgezet onderwijs en het MBO. Ook wil ze mogelijkheden creëren voor bedrijven om de ruimtes gezamenlijk voor training in specifieke kennisgebieden voor (toekomstig) vakmanschap te benutten.

Geen techniek3daagse

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de TechCampus. Het bestuur heeft daarom besloten dit jaar geen techniek3daagse te organiseren maar het geld en de tijd te steken in de realisatie van de TechCampus.

“Wij blijven ons zeker inzetten voor de promotie van technisch onderwijs op verschillende manieren. Als het gaat zoals wij verwachten dan kunnen we in het schooljaar 2019/2020 alle kinderen van groep 7 en 8 ontvangen op de TechCampus. Mochten onze verwachtingen niet uitkomen dan kunnen we uiteraard in het schooljaar 2019/2020 wel gewoon weer een Techniek3daagse organiseren.”

Foto en video: Archief Woerden.TV