Eerste glasvezelaansluiting buitengebied Oudewater een feit

Eerste glasvezelaansluiting buitengebied Oudewater een feit

Aan de Hoenkoopse Buurtweg in Oudewater leverden Rekam en Glasdraad  dinsdag de eerste glasvezelaansluiting op. De digitale ontsluiting van de rest van het Oudewaterse buitengebied volgt snel.

De samenwerking van inwoners, gemeente en provincie voor sneller internet in het buitengebied, dat eind 2016 in gang gezet werd, leidt nu tot daadwerkelijk graafwerk en aansluitingen. In juni van dit jaar lieten Glasdraad en Rekam weten het Oudewaterse buitengebied van glasvezel te willen voorzien. Dinsdag leverden de twee marktpartijen de eerste glasvezelaansluiting op. Wethouder Bob Duindam is blij met deze mijlpaal.

“Het succes van de gezamenlijke lobby wordt omgezet in tastbare glasvezelaansluitingen. Dat is ook hard nodig, want om ons buitengebied toekomstbestendig te maken én te houden, moeten onze inwoners en ondernemingen kunnen beschikken over snel internet”.

Bewoners in het buitengebied van de stad kampen al jaren met een trage internetverbinding en een slechte televisieontvangst. Dit vaak tot hun ergernis en frustratie. Het gaat dan vooral om
de huishoudens in Papekop, Ruige Weide en Hoenkoopse Buurtweg. De digitale beperkingen zorgen ook voor problemen. Bijvoorbeeld bij kinderen die schoolopdrachten moeten
uitvoeren en ondernemers die in het buitengebied hun bedrijf runnen.

Zodra de klus aan de Hoenkoopse Buurtweg erop zit, gaat aan de Ruige Weide de spa de grond.

Foto: Alex de Kuijper