Feest op boerderij Landleven tijdens Boerderijdagen

Feest op boerderij Landleven tijdens Boerderijdagen

Tijdens de Open Boerderijdagen op tweede pinksterdag is het feest op de boerderij van de familie Vollering in Waarder. De familie stelt hun melkveebedrijf open aan publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Maar het is die dag ook feest. Het melkveebedrijf van de familie bestaat dit jaar 50 jaar. En dat wordt dan ook volop gevierd.

Boerenfamilie

De gebroeders Arie en Bert runnen samen het melkveebedrijf. Beide wonen met hun gezin bij het bedrijf in twee aparte huizen. Op de boerderij wonen 180 koeien die heerlijk kunnen grazen in de wei. Gemolken worden de koeien met door een robot. Het boerenleven zit in de familie. In 1366 begonnen de voorouders van de familie met een eigen boerderij. En dat is generaties doorgegaan. Nu 650 jaar later is de familie nog steeds werkzaam op de boerderij.

Open Boerderijdagen

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen is er veel te doen op boerderij Landleven.

Kinderen kunnen een boerderijbewijs verdienen met de speurtocht, zich laten schminken, de boerenmeerkamp trotseren of lekker spelen op de zandhoop. Er zullen oldtimer trekkers en een mini-museum te zien zijn met bezienswaardigheden van een melkfabriek en een melkwinkel. Ook kun je een kijkje nemen bij de koeien en kalfjes.

Op 5 juni is iedereen tussen 10.00 uur en 16.00 uur welkom om het jubileum te komen vieren. De boerderij is gevestigd aan het Oosteinde 72/74 in Waarder.

Foto: Familie Vollering