Fiets kwijt? Zet hem de volgende keer in het rek

Fiets kwijt? Zet hem de volgende keer in het rek

Fiets kwijt? Fietsen die buiten de rekken staan bij het station in Woerden worden vanaf vandaag verwijderd. Zet je jouw fiets dus niet in het rek dan heb je pech en ben je hem straks kwijt.

“We houden het in Woerden graag netjes en veilig. Dat kan beter in het stationsgebied: er staan veel (brom)fietsen op plaatsen die niet zijn toegestaan. Daardoor hinderen ze andere gebruikers”, aldus de gemeente Woerden.

De medewerkers van FermWerk verplaatsen sinds begin oktober 2017 deze fietsen dagelijks naar lege rekken in de (gratis) stalling verderop. Ook worden de eigenaren aangesproken als de fiets buiten de rekken en/of op de stoep wordt geplaatst.

“Helaas hebben deze acties tot nu toe niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom zijn we genoodzaakt om de fietsen die verkeerd staan met ingang van vandaag te verwijderen.”

De fietsen die niet goed gestald zijn worden voorzien van een zogenaamde 4-uurs beschikking. Staat de fiets na 4 uur nog steeds fout geparkeerd, dan wordt de fiets verwijderd.

De fietsen worden voor een periode van 13 weken opgeslagen bij FermWerk/FietsSluis, Carrosserieweg 1 in Woerden. Binnen deze periode kan de rechtmatige eigenaar de fiets gratis ophalen of voor € 20 laten thuis bezorgen. Is de fiets binnen 13 weken niet opgehaald, dan wordt deze eigendom van de gemeente Woerden.

Help de gemeente mee om het gebied opgeruimd te houden en plaats je (brom)fiets voortaan in een rek. Zo hoef je straks niet meer te zoeken naar je fiets.

Foto: Archief Alex de Kuijper