HEMA Oudewater breidt uit met vakantiewoningen

HEMA Oudewater breidt uit met vakantiewoningen

Het gaat goed met de HEMA aan de Donkere Gaard. Als aanvulling op het bestaande winkelaanbod opende de HEMA eind 2014 haar winkel in Oudewater. Vanaf die tijd zit de loop er goed in. Zo goed zelfs dat de HEMA de winkel uitbreidt met een deel van het voormalige RABO-bankgebouw.

Op koningsdag (donderdag 27 april) neemt de HEMA de uitbreiding van 160 extra vierkante meter winkelruimte in gebruik. Dat gebeurt met tal van feestelijkheden.

Horecavoorziening

Franchisenemer Rick van der Weijden legt uit wat het winkelend publiek in zijn vergrote HEMA straks kan verwachten.

“We spelen in op de seizoenen en gaan speelgoed, huishoudartikelen, meer dames- en kinderkleding en gebak verkopen.’’

Verder krijgt de winkel een kleine horecavoorziening met 24 zitplaatsen. Daar kunnen klanten koffie met een broodje of wat lekkers bestellen.

Wethouder Bob Duindam. “Met elkaar willen we de binnenstad van Oudewater aantrekkelijker maken. De uitbreiding van de HEMA is een prima aanvulling op het bestaande winkelaanbod en dat werkt weer versterkend op de andere ondernemers in het centrum. Kortom, een prima impuls voor de binnenstad.”

Vakantieappartementen

Boven de HEMA komen drie vakantieappartementen. Die gaan eind juni in de verhuur.

“We zoeken nog proefslapers uit Oudewater. De drie meest originele verzoeken belonen wij met een gratis nachtje logeren,” belooft Van der Weijden. Belangstellenden kunnen zich melden via sanne@hema-zwnd.nl.

Voor de komst van de HEMA in 2014 had woninginrichter Faay hier zijn bedrijf. Die nam zijn intrek in het pand aan de Papenhoeflaan 3-5. Daar was eerst de C1000 gevestigd. Die verhuisde op zijn beurt naar Wagensveld – op de hoek waar de Lijnbaan aansluit op de J.J. Vierbergenweg – en ging verder onder de naam JUMBO.

Foto: Aad Kuiper, Gemeente Oudewater