Hennepplantage met 500 planten aangetroffen

Hennepplantage met 500 planten aangetroffen

In een woning in de Prinses Irenestraat in Oudewater heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 500 planten. In verband met het onderzoek heeft de politie een verdachte aangehouden. Burgemeester Pieter Verhoeve bereidt een besluit tot tijdelijke sluiting van de woning voor.

De drie slaapkamers en de zolder van de betreffende woning stonden vol met hennepplanten. Volgens de politie gaat het om ongeveer 500 planten. De huurder had 54 lampen geïnstalleerd die werden gevoed met illegaal afgetapte stroom. En dus was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Vorige week rolde de politie een hennepkwekerij op in een woning aan de Lange Burchwal. Burgemeester Pieter Verhoeve roept inwoners op vooral gebruik te blijven maken van Meld Misdaad Anoniem (M.) 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of
mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht.

Foto: Een van de slaapkamers (gemeente Oudewater)