Het wordt volgende week waterkoud

Het wordt volgende week waterkoud

De wintertijd begint zondagnacht met een gure noordoostenwind. Maandag en dinsdag wordt het waterkoud met gevoelstemperaturen net boven nul. Dat verwacht Weeronline.

Zondagnacht stroomt tijdens het terugdraaien van de klok vanuit het noordoosten koude lucht uit Scandinavië ons land binnen. De temperatuur ligt dan rond het vriespunt. Zondag overdag waait een gure noordoostenwind en wordt het hooguit 6 tot 8 graden. Op de meeste plaatsen is het droog met wat zon.

Maandag en dinsdag is het met 4 tot 7 graden waterkoud. De gevoelstemperatuur ligt enkele graden boven nul. 12 á 13 graden is normaal voor deze tijd van het jaar, stelt Weeronline. Het is maandag en dinsdag grijs en regenachtig en het waait ook dan nog behoorlijk. Vooral dinsdag wordt neerslag verwacht.

Vanaf woensdag bereikt zachtere lucht ons land en stijgt de temperatuur flink richting 15 graden. Het is daarbij licht wisselvallig met soms wat regen, maar er zijn ook mooie momenten met wat zon.

De meteorologische herfst is tot nu toe zeer zacht verlopen met in De Bilt gemiddeld 14,1 graden tegen 13,1 normaal. Slechts zeven jaren was het nog warmer, met in 2006 zelfs 16,1 graden. Met gemiddeld over het land 346 uur zon was het sinds 1959 niet meer zo zonnig. Toen scheen de zon ruim 20 uur meer. Met landelijk nog maar 68 mm is het zeer droog. Normaal valt meer dan twee keer zoveel neerslag.

Bron: RTV Utrecht