Job van Meijeren nieuwe fractievoorzitter CDA Woerden

Job van Meijeren nieuwe fractievoorzitter CDA Woerden

Job van Meijeren is door de fractieleden van het CDA unaniem gekozen als hun nieuwe voorzitter. Hij is hiermee de opvolger van Arjan Noorthoek, die door de fractie wordt voorgedragen voor het wethouderschap. Toos van Soest wordt vice- fractievoorzitter.

De 27-jarige Job van Meijeren heeft inmiddels brede ervaring in de Woerdense politiek. De afgelopen vier jaar was hij als raadslid woordvoerder voor de portefeuilles verkeer, wonen en duurzaamheid. Daarvoor was hij drie jaar fractie-assistent. De jonge Zegvelder was de afgelopen maanden als onderhandelaar namens het CDA nauw betrokken bij de formatie. Van Meijeren studeerde Bestuurskunde en werkt in het dagelijks leven als adviseur bij de gemeente Amsterdam.

“Ik ben blij en zeer vereerd met deze voor mij nieuwe functie. Het is een mooie volgende stap binnen de Woerdense politiek. Ik heb er onwijs veel zin in en we gaan er als fractie met elkaar iets moois van maken”, aldus Job van Meijeren.

De post van fractievoorzitter komt vrij omdat de huidige persoon op die plek, Arjan Noorthoek, door het CDA wordt voorgedragen als wethouder. Aanstaande donderdag wordt naar verwachting het nieuwe College benoemd door de Raad.