Kastanjeboom met spoed gekapt vanwege verwachte herfststorm

Kastanjeboom met spoed gekapt vanwege verwachte herfststorm

Morgen komt de eerste herfststorm van dit jaar eraan. En het gaat flink spoken in ons land. Uit voorzorg voor de verwachte storm is dinsdagmiddag de kastanjeboom bij het station gekapt.

“De boom is in slechte staat en kan gevaar opleveren. Er wordt morgen onstuimig weer verwacht en door het afsterven van de boom is er een verhoogd risico op vallende takken. Daarom hebben we de boom met spoed verwijderd”, aldus de gemeente.

Zware windstoten

Morgen wordt het een zeer onstuimige dag met morgenochtend veel buien en zware windstoten.

“Buien en zon wisselen elkaar door de forse wind snel af. Langs de kust staat er overdag enige tijd een zuidwester- tot westerstorm met windstoten van rond de 100 km/uur”, aldus Diana Woei van Weerplaza.

Ook boven land waait het morgen flink. s’Middags trekt de storm weer weg.

Pas op als je de weg op gaat

Pas morgen op als je de weg op gaat. De bomen staan in deze tijd van het jaar nog deels in het blad en in combinatie met regen kan dat voor gevaarlijke situaties lijden. Takken kunnen te zwaar worden en afbreken. De VID waarschuwt weggebruikers om rekening te houden met de storm.

“Het is niet verstandig om woensdag met lege vrachtwagencombinaties of andere lege aanhangers de weg op te gaan. Het gevaar op omwaaien is vooral op routes van noord naar zuid groot”, aldus de VID.

De eerste hinder wordt verwacht gedurende de ochtendspits, maar ook daarna zullen her en der stormfiles ontstaan.

Foto: Alex de Kuijper