Kidsdag voor kinderen met een ziek gezindslid

Kidsdag voor kinderen met een ziek gezindslid

Ook in Woerden zijn er kinderen die elke dagelijks te maken hebben met een ziek gezinslid. Deze kinderen hebben elke dag opnieuw te maken met angst en onzekerheid. Speciaal voor deze kinderen organiseren de Meiden van Breuren een kidsdag. Een dag waar de kinderen onbezorgd kunnen genieten.

Na het Magische kidsweekend van twee jaar geleden volgt dit jaar op zaterdag 2 juni de Kidsdag 2.0. Een onbezorgde, gezellige, leuke en actieve dag voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

“Als ambassadrices van het Inloophuis Leven met kanker is 2 jaar geleden het idee ontstaan iets te doen voor kinderen met een ernstig ziek gezinslid. Voor zieke kinderen wordt al heel veel gedaan. Maar niet voor diegenen die zelf niet ziek zijn en er wel dagelijks mee te maken hebben. Daarom organiseerden we voor die kids een magische onbezorgde dag”, aldus Femke de Graaf.

De eerste editie was al een groot succes. Toen werd er veel geld opgehaald. Omdat er nog een mooi bedrag over was wordt nu de Kidsdag 2.0 georganiseerd.

“We hebben de drempel dit jaar iets lager gelegd want wat is ‘ernstig’ ziek. Als een ouder bijvoorbeeld depressief is, is dat voor een kind ook al zwaar om mee om te gaan. Deze dag is dus voor ieder kind wat dagelijks te maken heeft met ziekte binnen het gezin. Kinderen moeten onbezorgd zijn al is het maar voor 1 dag. Dat vinden wij belangrijk.”

Kinderen die een onbezorgde dag verdienen kunnen aangemeld worden via www.demeidenvanbreuren.nl

Foto: Carla Vermeend