Koninklijke onderscheiding voor Ad Koolwijk

Koninklijke onderscheiding voor Ad Koolwijk

Ad Koolwijk heeft zondag uit handen van burgemeester Molkenboer een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Koolwijk kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens het jaarlijkse Winterconcert van muziekvereniging De Bazuin waar hij al jaren de voorzitter is.

Koolwijk is in 1971 begonnen als secretaris bij muziekvereniging ‘De Bazuin’ De Meern, de vereniging waar hij al vanaf 1960 lid van is. Hij was nieuwsgierig naar de processen binnen de muziekvereniging en wilde deze helder in kaart brengen. Hij heeft op uitstekende wijze uitvoering gegeven aan de administratie en organisatie van de vereniging. Eind jaren ’80 nam de heer Koolwijk het voorzitterschap op zich. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er rust en stabiliteit in de vereniging kwam. Als voorzitter was hij het gezicht van de vereniging. Hij heeft zich enorm ingezet om van de lokale status van ‘De Bazuin’ een regionale bekendheid te maken. Ook slaagde hij erin om harmonie binnen de vereniging te creëren. 10 jaar later in 1998 trad hij af als voorzitter, maar niet voor lang. Toen in de zomer 2005 zich een impasse voordeed in het bestuur van de vereniging, werd hij interim-voorzitter. Hij stelde zich opnieuw verkiesbaar en werd in de winter van 2005 opnieuw gekozen als voorzitter van de vereniging. Onder zijn leiding groeide de vereniging van 34 leden in 2005 naar 85 leden (heden). Ook is er naast een harmonieorkest een leerlingenorkest en een opstaporkest
bijgekomen. Hij is een voorzitter met hart en passie voor muziek en doet alles voor de vereniging met enorm veel toewijding. Hij is een gewaardeerde professional die goed kan schakelen met iedereen.

Daarnaast is hij sinds 2012 bestuurslid (tot maart 2018 voorzitter) van de volkstuinvereniging ‘In de Knollentuin’. Hij was niet alleen een uitstekende voorzitter, maar zorgde ook voor het wel-en-wee van de leden van de vereniging. Hij staat altijd klaar om de ander te helpen. In het belang van het gehele complex had hij regelmatig contact met de gemeente over het onderhoud en snoeiwerkzaamheden.Ad wordt omschreven als een voorbeeld binnen de volkstuinvereniging.Na zijn voorzitterschap bleef hij actief als bestuurslid en nog steeds is hij heel actief bij alles wat er moet gebeuren. Of het nu gaat om een overleg met de gemeente of het ophogen van de paden, het verven van de vereniging schuur of het frezen van de vele tuinen, niets is hem te veel.

Foto´s Alex de Kuijper