Laatste thuiswedstrijd voor heren ZPC Woerden gaat nipt verloren

Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Z&PC Rotterdam. De heenwedstrijd werd marginaal met één doelpunt verloren, dus Woerden had goede hoop om in de laatste thuiswedstrijd toe te slaan.

Woerden begon goed aan de wedstrijd waardoor Bèr van der Wijden de score kon openen. Het fysieke spel van beide kanten resulteerde in diverse uitsluitingen, maar alleen Z&PC Rotterdam profiteerde hiervan, waarmee de score gelijk getrokken werd. Aan het einde van de periode kreeg Woerden nog een opgelegde kans toen er na een overtreding een strafworp werd toegekend, maar deze spatte uiteen op de paal. In de resterende tijd scoorde Z&PC Rotterdam nog eenmaal en hiermee werd de eerste periode afgesloten met een 1-2 achterstand.

In de tweede periode schoot Mark Goossens Woerden weer op gelijk hoogte en leek het meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar door pech in de afronding, waarbij meerdere malen de paal en de lat geraakt werden, kon Woerden niet doordrukken. Z&PC Rotterdam bleef echter volhouden in het fysieke spel en dit resulteerde in twee doelpunten in de laatste minuut van de eerste helft. Woerden ging de rust in met een 2-4 stand.

De derde periode begon desastreus voor Woerden. Door een communicatiefout ontsnapte een speler van Z&PC Rotterdam aan de Woerdense defensie en die kon alleen nog maar onreglementair afgestopt worden met een strafworp als gevolg. Deze werd benut, waarna Woerden na tien seconde al weer een tegentreffer te pakken had. Na een tactische ingreep kreeg Woerden meer invloed op de aanval van Z&PC Rotterdam en was het zelf aanvallend ook scherper. De periode ging gelijk op en eindigde in een 5-8 stand.

Zoals meerder malen dit seizoen speelde Woerden een goede vierde periode. Door onder andere een doelpunt van jeugdspeler Luca Bart kon Woerden weer tot één doelpunt naderen, maar kwam het tijd te kort om Z&PC Rotterdam echt pijn te doen. De einstand werd bepaald op 8-9 in het nadeel van Woerden.

Volgende week wordt de competitie afgesloten tegen d’ELFT.